Redactia.ro
Home » Știri » Interzicerea fumatului pe terase. Ce spun patronii de baruri despre recomandarea Comisiei Europene

Interzicerea fumatului pe terase. Ce spun patronii de baruri despre recomandarea Comisiei Europene

Recent, Comisia Europeană a venit cu o propunere care a stârnit discuții aprinse: interzicerea fumatului în spațiile exterioare, inclusiv în terasele și zonele de relaxare ale barurilor și restaurantelor. Această inițiativă face parte dintr-o strategie amplă de reducere a numărului de fumători în Uniunea Europeană, urmărind protejarea sănătății cetățenilor și limitarea efectelor nocive ale fumatului pasiv. Cu toate acestea, patronii de terase și baruri își exprimă îngrijorarea față de impactul pe care această măsură l-ar putea avea asupra afacerilor lor.

Propunerea Comisiei Europene și motivele din spatele acesteia

Comisia Europeană dorește să reducă drastic numărul de fumători în următorii ani, țintind ca până în 2040 să fie atinsă o „generație fără tutun”, în care mai puțin de 5% din populație să fie fumătoare. În acest context, propunerea de a interzice fumatul în spațiile exterioare, cum ar fi terasele și zonele publice, vine ca un pas suplimentar în protejarea sănătății cetățenilor și în descurajarea obiceiului fumatului.

Interzicerea fumatului în spații exterioare are la bază mai multe argumente. În primul rând, studiile arată că fumatul pasiv reprezintă un pericol real chiar și în spațiile deschise, unde particulele nocive pot afecta sănătatea celor din jur. În al doilea rând, fumatul în spațiile exterioare ar putea încuraja tinerii să adopte acest obicei, întrucât aceștia sunt expuși unui model comportamental negativ. Prin implementarea unor măsuri mai stricte, se dorește crearea unui mediu social care să descurajeze fumatul și să promoveze un stil de viață mai sănătos.

Îngrijorările patronilor de terase și baruri

În fața acestei propuneri, patronii de terase și baruri și-au exprimat rapid îngrijorările. Pentru multe dintre aceste afaceri, terasele reprezintă un spațiu esențial în care clienții pot socializa și, în mod tradițional, pot fuma în timp ce se bucură de băutura sau mâncarea preferată. Interzicerea fumatului în aceste zone ar putea descuraja o parte semnificativă a clientelei, ceea ce ar duce la scăderea încasărilor.

Unii proprietari de baruri și restaurante susțin că deja au suferit pierderi din cauza restricțiilor impuse în interiorul localurilor și că această nouă măsură ar putea înrăutăți și mai mult situația financiară. În plus, există temeri că interzicerea fumatului în spațiile exterioare ar putea duce la o schimbare a comportamentului clienților, determinându-i să evite terasele în favoarea altor locuri mai permisive, cum ar fi spațiile private.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: