Redactia.ro
Home » Știri » Interzis să mănânci murături dacă ai aceste boli! Nu trebuie să le consumi sub nicio formă

Interzis să mănânci murături dacă ai aceste boli! Nu trebuie să le consumi sub nicio formă

Ce trebuie să faci dacă ți-au ieșit murăturile prea sărate? Secretul la care apelează cele mai iscusite gospodine

Murăturile sunt unele dintre cele mai consumate alimente, indiferent de anotimp. Merg perfect ca garnitură la majoritatea preparatelor și chiar sunt iubite de majoritatea oamenilor. Se pare, însă, că sunt extrem de periculoase pentru unii. În ciuda gustului bun, pot avea efecte negative de proporții asupra sănătății, mai ales dacă ai aceste boli.

Cine nu ar trebui să mănânce murături

Murăturile sunt atât gustoase, dar și sănătoase, pentru că au o mulțime de beneficii pentru organism. Se pare, însă, că sunt cu adevărat un pericol pentru unele persoane, care nu ar trebui să le consume deloc. Este vorba despre persoanele care au anumite afecțiuni care ar putea fi agravate de consumul de ardei, castraveți gogoșari sau alte legume murate.

Citește și: Cum să pui castraveți la murat ca să nu se mai înmoaie niciodată! Așa vei avea murături rezistente la iarnă

Sunt benefice pentru noi, dar pentru hipertensivi sunt un adevărat pericol. Aceste preparate conțin mult sodiu, ceea ce poate crește tensiunea arterială. De asemenea, sunt un inamic de temut și pentru persoanele care au probleme de inimă. Totuși, există o soluție și pentru ele: să se lase la desărat, până când scapă de surplusul de sare.

Pentru cine sunt murăturile un pericol

Personele care suferă de gastrită trebuie să fie foarte atente la alimentele pe care le consumă. Pe lista celor complet interzise se numără și murăturile, despre care specialiștii spun că pot produce crize grave pentru cei cu această afecțiune. Un singur castravete murat are circa 500 de și 1.000 de mg de sodiu, o cantitate exagerat de mare pentru un bolnav. Specialistul care se ocupă de problemele pe care le avem ne poate spune ce ar trebui să existe în alimentația noastră și ce ar trebui să lipsească cu desăvârșire.

Murăturile pot duce și la apariția problemelor renale, dar de precizat faptul că astfel de complicații apar doar dacă sunt consumate în exces. Sarea și zeama acră solicită foarte mult rinchii, motiv pentru care ar trebui să le evităm dacă știm că avem anumite complicații de sănătate.

Să nu uităm, însă, că acest preparat are și o mulțime de beneficii și conțin o cantitate mare de vitamina C, betacaroten, licopen. În plus, sunt foarte bune pentru digestie și pot fi de mare ajutor atunci când urmăm un tratament cu antibiotice, având în vedere că flora intestinală este afectată serios.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: