Redactia.ro
Home » Știri » Intră sau nu pensiile de Paște? Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul oficial

Intră sau nu pensiile de Paște? Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul oficial

Pensiile intră pe card

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern desfășurată la Timișoara, că executivul a luat decizia ca pensiile să fie plătite înaintea sărbătorilor de Paști. Această inițiativă este considerată un gest firesc de respect față de seniorii României, conform declarațiilor premierului.

Marcel Ciolacu a recunoscut că acest demers va implica o muncă considerabilă din partea structurilor implicate în procesul de plată a pensiilor, însă a subliniat că angajații acestor instituții, având părinți și bunici, înțeleg în mod special importanța acestui gest.

„În primul rând, adoptăm azi hotărârea de guvern care ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paști. Este un gest firesc, de respect față de seniorii României. Știu că va fi foarte multă muncă în ministere, case de pensii, poștă, bănci. Dar cred că toți cei implicați care au un părinte, o bunică sau un unchi își dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea celei mai mari sărbători creștinești”, a declarat premierul la începutul ședinței.

Proiecte noi la Timișoara

În cadrul întâlnirii de la Timișoara, premierul a anunțat demararea unor proiecte noi, menite să aducă un suflu nou județului Timiș, care, după cum a menționat, a fost „văduvit mult prea mult timp de proiecte majore”. Printre aceste inițiative se numără construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara, proiect cu o investiție de peste 230 de milioane de euro, finanțat prin PNRR. Totodată, a fost aprobată construirea și achiziția de aparatură pentru Spitalul Județean din Timișoara.

Un alt proiect important anunțat de premier este construirea unui nou stadion de fotbal, cu o capacitate de 30.000 de locuri, ce presupune o investiție de peste 165 de milioane de euro. Într-o notă mai personală, Marcel Ciolacu a exprimat speranța că va fi primit și el la galerie la meciurile de fotbal.

De asemenea, s-a anunțat deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche, marcând astfel eforturile de consolidare a legăturilor și a cooperării cu țările vecine. Aceste inițiative reflectă angajamentul Guvernului de a sprijini dezvoltarea regională și de a aduce beneficii concrete pentru comunitățile locale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: