Redactia.ro
Home » Știri » Inundații masive în Australia. Case înghițițe de ape și zeci de mii de oameni evacuați

Inundații masive în Australia. Case înghițițe de ape și zeci de mii de oameni evacuați

Este potop în Australia, în New South Wales, după ce a plouat torențial. Furtunile puternice au provocat inundații masive, care au înghițit casele oamenilor. Guvernul a decretat stare de dezastru natural în zonă.

Inundații masive în Australia. Case înghițițe de ape și zeci de mii de oameni evacuați

Natura s-a înfuriat în New South Wales, Australia. A plouat torențial și s-au produs inundații masive, care au distrus casele oamenilor, străzi și porțiuni mari de teren agricol. La fața locului au sosit echipaje de salvare, zeci de mii de oameni fiind evacuați. Guvernul australian a decretat stare de dezastru natural, transmite Digi 24, care citează CNN.

Inundații Australia

Din fericire, nu a fost raportat niciun deces, dar David Elliott, ministrul pentru servicii de urgență al guvernului local, nu exclude să fie persoane rănite. Încă de joi seara, plouă din abudență în New South Wales.

Inundații Australia

Tot de atunci s-au produs inundații, însă, situația s-a agravat sâmbătă, când un dig din coasta de est a regiunii a fost depășit de apă. Debitul apelor curgătoare a crescut și așa s-a produs dezastrul natural.

„Pentru a evita revărsarea apelor şi ţinând cont de cantitatea de ploaie căzută, ar fi trebuit să reducem capacitatea barajului la 20-25 la sută, ceea ce practic nu este posibil„, a declarat guvernatoarea Gladys Berejiklian.

Inundații Australia

Sunt 16 zone din centrul și nordul New South Wales, unde Guvernul federal australian a decretat stare de urgență. În jur de 4.000 de oameni au fost evacuați duminică, iar unele familii au fost forțate să-și abandoneze casele. Ploile nu se vor opri prea curând, însă. Vor mai continua până săptămâna viitoare, iar prognozele arată că precipitațiile se vor muta în vestul regiunii.

Școlile și centrele de vaccinare au fost închise

Din cauză că vremea nu se va îmbunătăți, pentru a preveni incidentele, autorităţile regionale au cerut ca oamenii să lucreze de acasă, de săptămâna viitoare, până la remedierea problemelor. Totodată, în urma inundațiilor, s-a decis închiderea a zeci de unităţi de învăţământ şi centre de vaccinare din zonă. Aici, campania de imunizare trebuia să înceapă mâine (luni-n.r).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: