Redactia.ro
Home » Știri » Inversiunea termică pune stăpânire pe vremea din România. Explicațiile meteorologilor pentru zilele ce urmează

Inversiunea termică pune stăpânire pe vremea din România. Explicațiile meteorologilor pentru zilele ce urmează

Cum va fi vremea de Crăciun? Anunț ANM.

Vremea în România cunoaște o schimbare radicală în următoarele ore, generată de un fenomen meteorologic extrem – inversiunea termică. După perioada de temperaturi scăzute provocate de ciclonul polar, inversiunea termică va afecta în special zonele montane și altitudinile înalte, aducând cu sine o masă de aer rece.

Inversiunea termică pune stăpânire pe vremea din România. Ce semnifică fenomenul

Inversiunea termică reprezintă un fenomen meteorologic în care temperaturile în zonele înalte, cum ar fi munții, sunt mai ridicate decât cele din zonele joase, cum ar fi câmpiile. Acest fenomen aduce o masă de aer rece deasupra țării, schimbând brusc condițiile meteorologice. Cu toate acestea, specialiștii afirmă că temperaturile vor crește în toată România în zilele următoare.

Meteorologul Mihai Huștiu explică că inversiunea termică creează o situație interesantă în care la câmpie vor fi temperaturi scăzute, nori joși și ceață, în timp ce la munte se va bucura de soare și de temperaturi mai ridicate. Aceasta se datorează faptului că aerul rece, mai dens, rămâne staționar la nivelul solului.

În următoarele zile, se așteaptă o săptămână cu ploi și lapoviță, cu șanse mici de ninsoare din cauza temperaturilor mai ridicate pentru această perioadă. Cu toate acestea, specialiștii prognozează o răcire a vremii la jumătatea lunii decembrie, ceea ce ar putea aduce ninsori de Crăciun.

Prognoza meteo pentru decembrie 2023

În intervalul 11 decembrie – 17 decembrie, temperaturile vor avea o ușoară creștere, dar se vor diminua brusc între 18 decembrie și 25 decembrie. Acest lucru deschide posibilitatea transformării ploilor în zăpadă, oferind speranțe celor care își doresc un peisaj de Crăciun înzăpezit.

În concluzie, inversiunea termică aduce schimbări semnificative în vremea din România, cu impact variat în diferite regiuni ale țării. Populația este sfătuită să urmărească prognozele meteorologice actualizate pentru a fi pregătită pentru condițiile meteorologice neobișnuite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: