Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea de Crăciun. Directorul ANM, Elena Mateescu spune dacă vom avea zăpadă sau nu de Crăciun

Cum va fi vremea de Crăciun. Directorul ANM, Elena Mateescu spune dacă vom avea zăpadă sau nu de Crăciun

Vom avea sau nu zăpadă de Crăciun?!

Crăciunul și Revelionul sunt perioade în care majoritatea oamenilor visează la peisaje împodobite în alb, dar conform șefei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, aceste sărbători nu vor aduce zăpadă, ci mai degrabă ploi. Prognoza actualizată indică o schimbare în regimul temperaturilor în ultima săptămână a anului, sugerând creșteri ușoare care ar putea coincide cu precipitații sub formă de ploaie.

În declarațiile sale la Antena 3 CNN, Elena Mateescu a subliniat dificultatea de a face estimări precise privind condițiile meteorologice în perioada Crăciunului și Revelionului. „În momentul acesta este greu de estimat dacă vom avea parte de zăpadă în mod deosebit în perioada sărbătorii Crăciunului și a trecerii dintre ani”, a spus directorul ANM. Totuși, ea a subliniat că prognoza meteo este în continuă schimbare, iar pe măsură ce ne apropiem de intervalul respectiv, se pot produce actualizări semnificative.

Cum va fi vremea de Crăciun 2023

Conform ultimelor date, intervalul 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024 ar putea aduce temperaturi mai ridicate decât de obicei în această perioadă a anului. Această schimbare în regimul termic ar putea fi însoțită de precipitații sub formă de ploaie, ceea ce ar contrazice așteptările tradiționale ale celor care își doresc un cadru festiv împodobit cu zăpadă.

Elena Mateescu spune dacă vom avea zăpadă sau nu de Crăciun

Elena Mateescu a atras atenția asupra dinamicii ridicate a evoluției condițiilor meteorologice, recunoscând că, în ciuda prognozelor actuale, lucrurile se pot schimba. „Cu siguranță însă, dinamica evoluției condițiilor meteorologice este una deosebit de mare, astfel încât, prin upgrade-ul acestor informații pe măsură ce ne apropiem de interval, se va putea determina un grad de acuratețe mult mai bun,” a adăugat directorul ANM.

În ciuda veștilor proaste privind lipsa zăpezii și posibilele ploi, Mateescu încurajează monitorizarea atentă a actualizărilor meteorologice ulterioare, deoarece schimbările pot surveni în curând. Astfel, planurile pentru Sărbători ar putea fi afectate, dar optimismul rămâne în privința posibilității de schimbare a prognozei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: