Redactia.ro
Home » Știri » Ioan Sporea, un adevărat exemplu pentru noi toți! Bărbatul a ieșit să deszăpezească trotuarul în scaun rulant

Ioan Sporea, un adevărat exemplu pentru noi toți! Bărbatul a ieșit să deszăpezească trotuarul în scaun rulant

GALERIE FOTO (4) Ioan Sporea, un adevărat exemplu pentru noi toți!

Ioan Sporea, un adevărat exemplu pentru noi toți! În ultimele zile a nins foatre mult în județul Brașov, iar zăpada le-a cam dat bătăi de cap localnicilor. Stratul de zăpadă a ajuns la mai bine de 20 centimetri în anumite locuri, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să iasă afară pentru a-și face treburie casnice. Același lucru se întâmplă și în cazul lui Ioan Sporea, care a rămas fără membrele inferioare, dar cu toate astea a ieșit afară pentru a deszăpezi trotuarul.

Ioan Sporea, un adevărat exemplu pentru noi toți! Bărbatul a ieșit să deszăpezească trotuarul în scaun rulant

Ioan Sporea, un adevărat exemplu pentru noi toți! Ninsorile din ultimele zile au acoperit străzile din județul Brașov, locuitorii fiind nevoiți să iasă din case pentru a-și face treburile gospodărrești. Cu toate că unii dintre ei preferă să rămână în case până se va topi zăpadă, câțiva dintre ei au preferat să deszăpezească trotuarele chiar dacă au probleme de sănătate. În această situație se află și Ioan Sporea, un bărbat cu dizabilități locomotorii, care a ieșit dimineață, în scaunul rulant, cu lopata în mână pentru a deszăpezi trotuarul. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani susține că faptul că trebuie să stea mereu în scaunul cu rotile nu îl împiedică să aibă grijă de gospodărie. Ioan Sporea, un adevărat exemplu pentru noi toți!

Când avea doar 14 ani, Ioan a avut un accident de tren în urma căruia picioarele i-au fost amputate. Conform serviciului social al Primăriei Prejmer, bărbatul este la a doua căsnicie, din prima căsătorie având trei copii. În grija fostei soți au rămas doi iar al treilea este în grija sa. Așadar, Ioan are grijă de doi dintre cei patru copii pe care îi are, având și cu actuala soție un copil.

Are membrele amputate, dar face gimnastică

Izzy Wall, în vârstă de 17 ani este campioană națională la trambulină, chiar dacă are ambele mâini și ambele picioare amputate. Tânăra din America a fost nevoită să sufere patru intervenții de amputare, după ce părinții săi au fost anunțați că fiica lor mai are de trăit doar câteva ore. Conform acesteia, când era mică a suferit de meningită, iar amputarea membrelor sale a fost singura șansă de supraviețuire.

Izzy a suferit un atac de cord și insuficiente la nivelul mai multor organe, fiind nevoită să stea 8 săptămână în spital și încă 8 luni într-un scaun rulant.  În 2011, medicii au decis să-i pună proteze la ambele picioare. Cinci ani au fost necesari pentru ca Izzy să învețe să meargă din nou, iar după acest timp, tânăra și-a surprins părinții și apropiații. “Intotdeauna trebuie sa acorzi o sansa lucrurilor pe care vrei sa le faci. Nu poti sta toata viata gandindu-te daca poti sau nu, trebuie sa incerci”, a declarat Izzy.

Izzy a demonstrat că indiferent de situația în care ne aflăm, nu trebuie să renunțăm la noi. Mama fetei a declarat că aceasta și-a dorit să fie ca prietenii ei, motiv pentru care s-a apucat de sărituri la trambulină. . “Izzy nu se considera o persoana cu dizabilitati si vrea sa faca tot ce fac si ceilalti”, declara Catherine Lloyd. Totodată, antrenoarea tinerei s-a declarat extrem de emoționată de performanța acesteia. Suntem cu totii foarte mandri de Izzy. Am plans cand am aflat ca a castigat. Este o atleta minunata”, spune antrenoarea care a pregatit-o pe Izzy pentru concurs.

Izzy Wall, campioana la trambulina

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini