Redactia.ro
Home » Monden » Ioana Ginghină critică sistemul de învățământ din România. Ce mesaj i-a transmis ministrului Educației

Ioana Ginghină critică sistemul de învățământ din România. Ce mesaj i-a transmis ministrului Educației

GALERIE FOTO (2) Ioana Ginghină critică sistemul de învățământ din România.

Ioana Ginghină critică sistemul de învățământ din România. Actrița a criticat dur felul în care este condus Ministerul Educației din țară. După ce a urmărit intervenția ministrului Educației, aceasta este de părere că sunt probleme grave în sistemul educațional din România, iar acest lucru îi afectează pe copii.

Ioana Ginghină critică sistemul de învățământ din România. Ce mesaj i-a transmis ministrului Educației

Ioana Ginghină critică sistemul de învățământ din România. Celebra actriță a criticat dur modul în care este condus Ministerul Educației din România, mărturisind că nu este de acord cu cele spuse de Sorin Cîmpeanu. Ioana Ginghină are o fiică de 13 ani,  iar actrița este îngrijorată pentru viitorul acesteia.

După ce a urmărit emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, în cadrul căreia l-a avut invitat pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, actrița a scris câteva cuvinte pe blogul ei. Înverșunată pe discuția celor doi cu privire la mersul copiilor la școală, Ioana i-a transmis un mesaj surprinzător ministrului Educației, dar și jurnalistului de la Digi 24. „La un moment dat, domnul ministru afirmă că el ar lungi perioada orelor în care elevii trebuie să stea la școală, după modelul din afară, gen, doar că nu sunt de acord părinții și profesori. La întrebarea moderatorului, care era cam ironică și acuzatoare la adresa acestora, «De ce, domnule ministru, nu vor părinții să stea copiii mai mult la școală?», au început tot felul de supoziții. Că-i încurcă, că le este lene, că nici nu mai știu ce ziceau pentru că de nervi începuseră deja să-mi țiuie urechile”, a scris Ioana Ginghină.

Sorin Cimpeanu si Cosmin Prelipeceanu

Mai mult, vedeta susține că fiica ei petrecere foarte mult timp la școală și nu mai are timp să se relaxeze. „Deci domnii aceștia ori nu trăiesc în România, ori n-au copii și nici habar de ceea ce se întâmplă în învățământul de stat, ori și-au dorit să mă enerveze pe mine, așa, la ceas de seară. Domnule ministru și domnule Cosmin Prelipceanu, nu știu de ce nu vor profesorii ca elevii să stea mai mult la școală, dar vă pot spune de ce nu vor părinții. Am un copil care trece în clasa a VII-a și învață la o școală din București, de stat. Elevii de la gimnaziu, majoritatea, învață după amiază pentru că nu avem destule clase într-o școală ca să meargă toți de dimineață, cum ar fi normal. Deci copilul meu pleacă de la 11:30 de acasă și ajunge la 19:30 chiar 20:30 înapoi„, a mai spus vedeta.

Ioana Ginghină, despre sistemul educațional din țările Europene

Ioana Ginghină a vorbit și despre sistemele educaționale a altor țări din Europa, făcând o diferență între acestea și România. Fosta soție a lui Alexandru Papadopol este de părere că pandemia de coronavirus i-a afectat foarte mult pe elevii din România.  „Am auzit în aceeași emisiune cum că în alte țări copiii fac mai multă școală și că ne numărăm printre țările în care copiii își petrec cel mai puțin timp la școală.Da, exact așa este, doar că în țările despre care dumneavoastră vorbiți copilul își face și lecțiile tot la școală, așa că atunci când este acasă e liber să citească, să se joace, să deseneze, etc.

La noi însă, dacă nu știați, elevii după ce vin de la școală fac lecții încă cel puțin patru ore, iar, dacă cumva au greșit, pentru că nu au înțeles în clasă, riscă să fie penalizați cu notă mică, deși teoretic nu este vina lor că nu au înțeles”, a mai spus Ioana Ginghina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: