Redactia.ro
Home » Știri » Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății. Iohannis a semnat decretul

Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății. Iohannis a semnat decretul

Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății. În urmă cu puțin timp, Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru ca Ioana Mihăilă să fie noul ministru al Sănătății. Medicul endocrinolog va merge la Palatul Cotroceni pentru a depune jurământul.

Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății

Începând de azi, Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății. Ioana Mihăilă este medic endocrinolog, fost candidat al Alianței USR-PLUS la Primăria Oradea anul trecut și secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Voiculescu. Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătății.  Ceremonia de depune a jurământului de învestire va avea loc astăzi, la ora 18.15.La ora 19.00, Klaus Iohannis va susține o declarație de presă, după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură.

Medicul Ioana Mihăilă a fost propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății, iar decizia a fost luată în ședința din această dimineață a conducerii Alianței, după ce coaliția a pus capăt crizei generate de demiterea fostului ministru, Vlad Voiculescu.

Mihăilă deține împreună cu partenerul ei de viață o clinică medicală, iar potrivit declarațiilor oferite de ea, s-a înscris în PLUS din prima zi de existență a partidului. Aceasta deține mai multe terenuri și case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi și a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021, coordonând activități de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceasta a explicat într-un comunicat remis de USR-PLUS că, fiind medic cunoaște situația din spitatele românești.„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an”, a spus Mihăilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: