Redactia.ro
Home » Știri » Iohannis, primele declarații după vizita la Craiova, la Brigada Multinațională Sud-Est a NATO

Iohannis, primele declarații după vizita la Craiova, la Brigada Multinațională Sud-Est a NATO

GALERIE FOTO (2)

Președintele Klaus Iohannis a ajuns joi la prânz la Craiova, unde face o vizită la Brigada Multinațională Sud-Est a NATO, potrivit Administrației Prezidențiale. Aici președintele a susținut un discurs în care a explicat situația actuală a României.

Brigada NATO este amplasată în sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”. Președintele este însoțit de ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova are misiunea de a asigura comanda şi controlul unei operaţii NATO de tip Articol 5 – apărare colectivă –, de nivel brigadă, pentru a contribui la securitatea teritorială şi a populaţiei din sud-estul continentului european.

Capacitatea finală a Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova (HQ MN BDE-SE) a fost declarată în anul 2018, când șef al Statului Major al Armatei Române era Nicolae Ciucă, acum premierul României.

Președintele Iohannis, după vizita la Craiova, la Brigada Multinațională Sud-Est a NATO

”Îmi face plăcere să revin astăzi la Craiova și să fiu din nou alături de militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est, cea de-a doua unitate operațională a NATO înființată pe teritoriul țării noastre, după ce, în octombrie 2017, am vizitat această structură împreună cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg.”, așa și-a început discursul Președintele Iohannis.

“(…) NATO reprezintă, fără niciun dubiu, cea mai solidă garanție de securitate pentru România, aspect deosebit de important, mai ales în condițiile acutizării riscurilor, amenințărilor și provocărilor la adresa securității europene.”, a mai subliniat Klaus Iohannis.

Iohannis: “România își va îndeplini toate angajamentele asumate”

“În ceea ce ne privește, România își va îndeplini toate angajamentele asumate, contribuind astfel la statutul NATO de cea mai puternică și eficientă Alianță de apărare colectivă din istorie.

Evoluțiile actuale de securitate din vecinătatea noastră directă dovedesc, încă o dată, că măsurile luate de NATO sunt necesare, iar România, la rândul său, este hotărâtă să-și îndeplinească angajamentele asumate, conform deciziilor luate în cadrul Alianței. Din această perspectivă, rolul Brigăzii Multinaționale Sud-Est este cu atât mai important în asigurarea securității regiunii Mării Negre.”, a mai explicat președintele Iohannis.

Convoaie militare NATO au ajuns în România

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului Task Force Cougar au intrat în seara de miercuri în România, pe la vama Nădlac, anunță Ministerul Apărării. Camioanele merg pe traseul Arad-Deva-Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihai Kogălniceanu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: