Redactia.ro
Home » Homepage » Iohannis vânează alegerile anticipate: „Nici nu contez pe PSD”

Iohannis vânează alegerile anticipate: „Nici nu contez pe PSD”

alegerile anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în prima conferinţă după câştigarea alegerilor prezidenţiale, că alegerile anticipate ar putea fi organizate în primăvara anului viitor, înainte de alegerile locale.

„Eu cred că ar fi bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvara anului viitor. Voi avea discuții cu toți liderii politici”, a spus preşedintele, întrebat când ar putea fi organizate alegerile anticipate.

Despre un posibil refuz al PSD, şeful statului a menţionat că cei de la PSD au fost întodeauna în dezacord cu tot ce a propus el şi PNL-ul. „Nici nu contez pe ei. PSD a fost sancționat drastic de electorat. Dacă au înțeles ceva, bine, dacă nu, continuăm și fără ei”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a mai declarat că va avea discuţii şi liderii tuturor partidelor parlamentare, pe acest subiect, potrivit digi24.ro.

Liderul USR Dan Barna susține ideea alegerilor anticipate

Liderul USR, Dan Barna, face un apel, joi, la noua conducere a PSD să susţină ideea alegerilor anticipate, afirmând că „ambiguitatea nu serveşte nimănui”. Barna a salutat şi ultimele declaraţii ale şefului statului referitoare la susţinerea alegerilor anticipate şi anunţă că Alianţa USR PLUS va participa după alegeri la orice formulă guvernamentală hotărâtă să facă reforme.

„Salut declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis privind nevoia de organizare a alegerilor anticipate. A fost o soluţie pe care Alianţa USR PLUS a propus-o încă din primăvară. În condiţiile în care avem un guvern minoritar, lipsit de sprijinul unei majorităţi reformiste, anticipatele sunt soluţia onestă. Înţeleg şi rezervele legate de un posibil refuz al PSD de a se ralia acestei soluţii. De aceea, fac un apel la noua conducere a PSD să înţeleagă că ambiguitatea nu serveşte nimănui. Îi invit şi pe ei să aibă curajul de a merge în faţa românilor pentru a le cere votul”, a scris, joi, pe Facebook, liderul USR, Dan Barna.

Loading...