Redactia.ro
Home » Știri » Ion Iliescu are cavoul pregătit. Unde va fi îngropat fostul președinte al României

Ion Iliescu are cavoul pregătit. Unde va fi îngropat fostul președinte al României

GALERIE FOTO (3) Ion Iliescu are cavoul pregătit.

Ion Iliescu are cavoul pregătit. Fostul președinte al României se confruntă cu mari probleme de sănătate, motiv pentru care se află sub observație medicală. În ultima perioadă, Ion Iliescu a ajuns de mai multe ori la Spitalul Elias, din cauza problemelor cardiace. Deși nimeni nu se aștepta, fostul lider al țării are cavoul pregătit. Cum arată acesta?

Ion Iliescu are cavoul pregătit. Unde va fi îngropat fostul președinte al României

Ion Iliescu are cavoul pregătit. La 91 de ani, Ion Iliescu se confruntă cu numeroase probleme de sănătate, aflându-se sub observație medicală. Deși nimeni nu se aștepta, fostul președinte al României și-a pregătit deja cavoul. Potrivit România tv, fostul șef al statului și-a ales un cimitir extrem de modest, iar rudele celor îngropați în acest loc sunt surprinși că Ion Iliescu ales un asemenea loc de veci. Ultima oară când a fost văzut în cimitir, a fost în urmă cu doi ani, la înmormânarea cumnatei sale. Cavoul este negru, iar numele său și la soției sale sunt încrustate pe interiorul momumentului și nu pe exterior, ca majoritatea.

De remarcat este faptul că fostul președinte al țării nu va fi înmormântat în același cimitir cu niciunul dintre foștii lideri ai României. Gheorghe Gheorghiu Dej este înmormântat la cimitirul Bellu, iar Nicolae Ceaușescu a fost înmormântat la Cimitirul Ghencea Civil.

De ce nu are Ion Iliescu copii

Ion Iliescu este căsătorit cu Nina Iliescu de zeci de ani, dar nu au niciun copil. Deși mulți dintre președinți au avut moștenitori, soția lui Ion Iliescu a trecut prin momente dificile în tinerețe. Aceasta a avut trei sarcini, dar nu le-a putut duce până la capăt. În urmă cu ceva timp, fostul președinte a declarat că soția sa nu a mai putut niciodată să rămână însărcinată. „Ba chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soția mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, a declarat Ion Iliescu.

De asemenea, adoptarea unui copil a fost imposibilă la acea vreme. După Revoluția de la 1989, Ion Iliescu este considerat omul care a condus România, iar în prezent este acuzat de mai multe crime împotriva umanității din Dosarul Revoluției. „Adevărul este că împrejurările vieţii au făcut ca, la vârsta de un an, să fiu abandonat de propria-mi mamă, care nu s-a interesat niciodată de soarta mea. Nu i-am reproşat niciodată nimic, dar nici nu am băgat-o vreodată în seamă. Am convieţuit cu ţiganii, de care nu mă deosebeam deloc, în Olteniţa. Şi erau ţiganii muncitori, care o duceau cel mai greu, şi erau lăutarii, care erau aristocraţia ţigănească. Petreceam mult timp prin casele lor, mai ales că arătam cam la fel ca puradeii lor”, a povestit fostul președinte într-o scrisoare.

De-a lungul anilor, Iliescu a avut mai multe venituri datorită funcțiilor pe care le-a ocupat. În 2008 avea circa 54.000 de lei indemnizație de senator, circa 55.000 de lei indemnizație de fost președinte, 33.000 de lei pensie, 8.400 de lei de la Academia de Științe Agricole și Silvice, un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996. În declarația de avere din 2007 a mai trecut 16 tablouri de pictori români și mici obiecte de artă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: