Redactia.ro
Home » Știri » Ion Iliescu, prima reacţie la adresa lui Vladimir Putin: „Un imbecil, criminal”

Ion Iliescu, prima reacţie la adresa lui Vladimir Putin: „Un imbecil, criminal”

Ion Iliescu a avut prima reacţie la adresa lui Putin după declanşarea războiului dintre Rusia şi Ucraina. 

Ion Iliescu, prima reacţie la adresa lui Putin

Fostul președinte, Ion Iliescu a avut o reacție dură la adresa lui Putin pentru România TV, prin intermediul soției lui care a răspuns vehement întrebărilor reporterilor. Fostul preşedinte al României l-a catalogat pe președintele rus drept „un criminal”.

Reporterii de la România TV l-au contactat pe fostul președinte Ion Iliescu pentru a obţine părerea acestuia referitor la tensiunile generate în întreaga lume din cauza războiului din Ucraina. Fostul şef al statului, în vârstă de 92 de ani, a rugat-o pe Nina, soţia sa, să discute cu aceștia:

Reporter: Se simte bine domnul președinte?
Nina Iliescu: Se simte bine. Stați liniștită.
Reporter: Ce părere are domnul președinte despre situația de la graniță, cu Ucraina?
Nina Iliescu: Aceeași părere pe care o au toți românii. Un Putin imbecil, criminal, criminal.”

„Autorităţile ucrainene susţin că 219 copii au fost ucişi şi peste 398 au fost răniţi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Cei mai mulţi copii au fost ucişi sau răniţi în regiunile Doneţk şi Kiev. De asemenea, au fost avariate 1.570 de instituţii de învăţământ, dintre care 111 au fost distruse în totalitate.

Ministerul de Interne a declarat că a primit peste 7.000 de rapoarte de persoane dispărute de la începutul războiului. Aproximativ jumătate dintre acestea au fost găsite.

De asemenea, aproximativ 2.000 de cadavre sunt neidentificate. Până în prezent, au fost comandate 927 de examinări ADN în cadrul dosarelor penale”, potrivit România TV.

Ion Iliescu trimis în judecată, în data de 9 aprilie 2019

Iliescu, personaj cheie în 1989 a fost trimis în judecată, în data de 9 aprilie 2019, alături de Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, pentru crime împotriva umanității, în Dosarul Revoluției. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 21 mai 2022”, relatează aceeași sursă.

În urmă cu 12 ani, Ion Iliescu a suferit o intervenție la artera coronariană în Paris, când i s-a adăugat un al șaselea stent pentru o mai bună circulație a sângelui. 

“Nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute”, a declarat atunci Ion Iliescu. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: