Redactia.ro
Home » Știri » Ion Iliescu, probleme grave de sănătate. Detalii despre starea fostului președinte. Ce spun medicii

Ion Iliescu, probleme grave de sănătate. Detalii despre starea fostului președinte. Ce spun medicii

Ion Iliescu

Ion Iliescu, fostul președinte al României, în vârstă de 89 de ani, a ajuns, ieri 1 aprilie, la spital pentru o operație la inimă.
Ion Iliescu este internat la secția de terapie intensivă a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu. Fostul președinte s-a prezentat acolo în urma recomandărilor medicilor de la Spitalul Elias. Ion Iliescu acuza probleme de respirație.
Fostul politician frecventează această unitate sanitară, unde își face lunar controale medicale.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost supus luni unei intervenţii chirurgicale. Rezultatul final este foarte bun, informează Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”.

„În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. C.C. Iliescu’ cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun”, precizează reprezentanţii spitalului, într-un comunicat.

Conform sursei sursei citate, Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie și este internat în secţia ATI a institutului

Starea fostului șef de stat este stabilă şi se afla în afara oricărui pericol.

Ion Iliescu a suferit o operație de extragere a lichidului pericardic.
Pericardul este un sac fibro-seros, care este alcătuit din doua foițe: viscerală, ce invelește cordul, și parietală, ce o înconjoară pe prima, având rolul de a proteja inima. În cavitatea pericardică se găsește o cantitate mică de lichid, lichidul pericardic, cu rol in alunecarea foițelor pericardice în timpul mișcărilor inimii. Pericardita reprezintă inflamatia celor doua foite ale pericardului. Cauza o reprezintă infecțiile de natură bacteriană sau virală.

Fostul şef al statului suferă de pericardita hemoragică, ce ar explica durerile în piept şi problemele respiratorii ale acestuia.

„Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată. Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri. În funcţie de mersul investigaţiilor, e posibil ca eliminarea lichidului să fie continuată cu o operaţie pe pericard. Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”, a explicat medicul Mircea Cinteză.

Informația referitoare la internarea fostului preşedinte a fost confirmată de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta a spus că nu poate da alte detalii. Familia fostului șef de stat le-a cerut medicilor să fie discreți în ceea ce privește starea de sănătate a lui Ion Iliescu.

Fostul președinte mai are montate șase stenturi pentru dilatarea vaselor de sânge. Ultima dată, el a fost operat la Paris.

Citește și: Ion Iliescu a fost internat și operat de urgență. Starea fostului președinte

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: