Redactia.ro
Home » Sport » Ion „Liță” Dumitru, viața în America! Cu ce se ocupă antrenorul!

Ion „Liță” Dumitru, viața în America! Cu ce se ocupă antrenorul!

Ion Liță Dumitru, viața în America

Ion „Liță” Dumitru, viața în America. În urmă cu aproximativ doi ani fostul mare fotbalist a decis să se mute în Statele Unite ale Americii, împreună cu soția și fetița lor.

După ce a învins o boală cruntă, fostul căpitan al naționalei României s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, în Atlanta. În vara anului 2019 a reușit să obțină și cartea verde.

„Am fost programați la interviu chiar de Înălțarea Domnului, iar pe 12, de ziua Alexandrei, am primit Green Card-ul și ne-au recunoscut toate drepturile, mie pe plan sportiv, și ca jucător, și ca antrenor. Suntem fericiți, după doi ani de zile de așteptări și nerăbdare am reușit”, declara „Liță” Dumitru, pentru Gazeta Sporturilor.

După ce a ajuns în America, a antrenat o grupă de copii și juniori. Fostul mare fotbalist nu are de gând să se mai întoarcă în România. Este de părere că doar acolo, fetița sa va avea un viitor. Alexandra se descurcă de minune la școală. Este printre primii elevi din școală și a luat mai multe diplome.

„Liță” Dumitru, șofer de taxi

Visul fostului fotbalist pe care Pele îl menționa într-o carte, este de a-și deschide o academie de fotbal. Deocamdată lucrează la o școală de fotbal unde antrenează grupe de copii și juniori. Pentru a putea oferi familiei o viață liniștită, „Liță” Dumitru a acceptat să fie și șofer de taxi în timpul liber.

„Nu prea stăpânesc limba engleză, dar mă descurc. Mai dau și peste persoane care mă iau peste picior, unii chiar mi-au făcut plângeri că nu conduc bine, găsești oameni din ăștia peste tot. Totuși fac bani buni din așa ceva”, a declarat Liță Dumitru.

Antrenorul nici nu se gândește să revină în România. Viitorul fetiței sale este în SUA și are de gând să lupte pentru ca micuța să aibă cea mai frumoasă viață.

Dumitru, jucătorul care l-a impresionat pe Pele

„Liță” Dumitru a debutat în Liga I la vârsta de 18 ani, în tricoul echipei Rapid. Se întâmpla în 1968. În 1972 s-a transferat la Steaua, unde a câștigat două titluri de campion și a jucat patru meciuri în Cupa Campionilor Europeni. Cel mai bun sezon al său a fost 1976-1977, când a marcat 10 goluri în campionatul României. Liță Dumitru a făcut parte 10 ani din echipa națională a României și a purtat și banderola de căpitan. Între 1970 și 1980 a adunat 57 de selecții. A făcut parte din lotul care a participat la Campionatul Mondial din 1970. După ce și-a agățat ghetele în cui a început cariera în antrenorat. A stat pe banca tehnică a mai multor echipe. Printre acestea se numără Rapid, Poli Timișoara, Progresul București sau naționala României U19. Ultima data a antrenat-o pe Concordia Chiajna.

Citește și: Sorin Cârțu îi atacă pe Pițurcă și Craioveanu! „Plecarea ne-a prins nepregătiți!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: