Redactia.ro
Home » Sport » Doliu în România! Ion Șerban, fostul președinte al Federației Române de box a murit

Doliu în România! Ion Șerban, fostul președinte al Federației Române de box a murit

Ion Șerban a murit

Ion Șerban, președintele Federației Române de Box a murit la vârsta de 71 de ani, anunțul trist fiind făcut pe site-ul oficial al Federației. Veteranul sportului a ajutat mulți sportivi să atingă culmile succesului, fiind unul dintre cele mai importante nume ale boxului românesc din anii 90′.

Doliu în România! Ion Șerban, fostul președinte al Federației Române de box a murit

Președintele Federației Române de Box, Ion Șerban a murit la vârsta de 71 de ani. Ion Șerban a fost unul dintre cele mai importante nume ale boxului românesc din anii 90′. Anunțul trist a fost făcut pe site-ul Federației. „De numele lui Şerban se leagă aproape toate ultimele mari performanţe ale ‘nobilei arte româneşti’ de după revoluţie. Forţa României în boxul mondial de după ’90 nu se datora numai pugiliştilor de top pe care îi avea, de la Vaştag, Doroftei, Marian şi Dorel Simion, la Bute, Adrian Diaconu şi mulţi, mulţi alţii, ci şi lui Ion Şerban.

Sub conducerea acestuia, pugiliştii români nu s-au temut de arbitraje ostile în marile competiţii internaţionale şi nici nu au avut griji legate de faptul că munca lor nu va fi apreciată financiar aşa cum se cuvine”, se arată un comunicat publicat, luni, de forul naţional pe site-ul său oficial.

Actualul președinte al Federației, Vasile Cîtea și-a exprimat și el condoleanțele pentru moartea lui Ion Ștefan. Acesta și-a arătat regretul pentru trecerea în neființă a celui care a fost un veteran al sportului. „Ion Şerban a fost o forţă a boxului mondial, nu numai a celui românesc, pe care l-a iubit şi susţinut necondiţionat. Îi datorăm recunoştinţă pentru tot ce a făcut pentru boxul nostru. Condoleanţe familiei îndoliate şi odihnă veşnică pentru omul şi domnul preşedinte care a fost Ion Şerban!”, a transmis preşedintele FR Box, Vasile Cîtea.

Cine a fost Ion Șerban

Ion Șerban a fost președintele Federației între anii 1993 și 200, iar de-a lungul timpului, acesta s-a implicat pentru ca boxul să ajungă, să se bată egal la egal, cu marile forțe ale acestui sport. Acesta a folosit banii proprii pentru a le asigura pugiliștilor de top condiții de pregătire de top, după care le-a dat premii financiare, deosebite pentru fiecare medalie câștigată. „Motivați, Vastag, Doroftei, Nistor, Tudoriu, Cristache, Bornei și, mai apoi, frații Simion, Crinu Olteanu, Bute, Diaconu, Rasco, Lungu, Cucereanu, Bogdan Dobrescu au făcut tot posibilul pentru a urca pe podiumul de premiere!„, spunea Adrian Fetecău, în urmă cu ceva timp.

De asemenea, Ion Șerban a avut relații extraordinaree cu marii boxului, pe care i-a invitat de multe ori, în România pentru competițiile organizate. „Ion Șerban rămâne o figura legendară. V-aș putea povești multe despre luptele din culise duse de Șerban pentru ca boxerii noștri să nu fie dezavantajați într-un sport în care arbitrajul este un factor ultra-subiectiv… Poate, odată, voi avea puterea să scriu și despre fețele mai puțin cunoscute ale boxului nostru în ultimele două decenii. Ați avea mari surprize în ceea ce-i privește pe mulți dintre eroii săi. Despre unii s-ar putea să va schimbați radical părerile… Revenind la Șerban, trebuie spus că a avut stofă și anvergură de conducător. Scriu aceste rânduri când știu că traversează o perioada nefastă a existenței sale. Știu că e o persoană despre care se pot spune multe… Dar un lucru e cert: în ceea ce privește boxul nostru amator, rămâne aproape o figura legendară!”, a dezvăluit Adrian Fetecău].

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: