Redactia.ro
Home » Monden » Ion Țiriac a cheltuit aproape jumătate de milion de euro de Crăciun. Ce a făcut cu el

Ion Țiriac a cheltuit aproape jumătate de milion de euro de Crăciun. Ce a făcut cu el

Ion Țiriac

Magnatul Ion Țiriac a fost dat de gol de către un apropiat că a cheltuit chiar în prag de Crăciun, aproximativ jumătate de milion de euro. Ei bine nu oricum, ci într-un scop nobil.

Ion Țiriac a cheltuit aproape jumătate de milion de euro de Crăciun

Fostul tenismen, Ion Țiriac, a cheltuit aproape jumătate de milion de euro de Crăciun. Un apropiat al său a dezvăluit că magnatul a cumpărat alimente de peste 400.000 de euro, pentru persoanele nevoiașe din zona Moldovei. Gestul a mai fost făcut și de Paști, potrivit playtech.ro

„S-au cumpărat alimente de peste 400.000 de euro. Mâncare caldă, precum sarmale, cozonaci, dar și carne și alte alimente. Fiecare pachet a avut o valoare de 100 de euro. Aproximativ 4000 de persoane au beneficiat de ajutor, mulți dintre ei vârstnici, proveniți din diferite sate din Moldova, care nu ar fi avut ce să pună pe masă. Ion Țiriac a făcut același gest și de Paște”, a declarat un apropiat de-al lui Țiriac pentru Playsport.

Ion Țiriac, donații de aproape zece milioane de euro în pandemie

Pandemia de coronavirus pare că nu l-a afectat pe Ion Țiriac. Acesta a donat în acest an aproape zece milioane de euro. Cu peste două milioane de euro a achiziționat alimente pentru 80.000 de familii din țară, dar a ajutat și români din Spania. Mai mult, el a dăruit un avion Fundației Crucea Roșie pentru transportul bolnavilor de coronavirus.  Potrivit unei declarații făcute chiar de Ion Țiriac, el ar dona anual, de mai bine de 25 de ani, 600.000 de euro unui orfelinat de copii și 700.000 de euro unui cămin de bătrâni.

De altfel, Ion Țiriac se implică și în educarea copiilor. El a declarat că este dispus să investească în construirea unor grădinițe olimpice cu profil sportiv.

”Actualul guvern o să facă 2000 de grădinițe. Eu am spus dați-mi și mie 500 din ele. Eu le fac fundație olimpică sau sportive. Și atunci le fac cu fundația Ţiriac sportive. Dar cu o singură condiție, să le fac cum vreau eu. Vreau ca aceste grădinițe să fie normale, copilul să stea o oră în clasă și două afară. Tăblița asta (tabletă) mi-a nenorocit generația care vine acum, aproape din toate punctele de vedere. Asta e din nou o treabă socială pe care aș face-o. Unde vezi în România pe cineva să îți dea voie să faci 500 de grădinițe diferite față de ce este acum. Și atunci dacă nimeni nu are curaj să facă asta sau să vorbească despre ele”, a spus Ion Țiriac.

La cei 81 de ani, Ion Țiriac este într-o formă bună. El a precizat, legat de o curiozitate a fostei gimnaste, Nadia Comăneci, că nu este cel mai energic om din lune, deși a trecut prin multe evenimente istorice.

”Mă miră această curiozitate a Nadiei (n.r. Nadia Comăneci), care mă cunoaște bine. Știe că nu sunt chiar cel mai energic om din lume. Adevărul e că am, de fapt, vreo 160 de ani, dacă pun la socoteală cât am fugit, pe unde am mers și ajung în continuare. Le-am cam trăit pe toate. Când eram mic, am trecut printr-un război, am văzut bombardierele americanilor la început, pe ale rușilor la sfârșit. Am crescut într-un cerc de oameni compleți și complecși, diferiți nu doar prin prisma originilor, maghiare, teutonice, grecești sau de prin alte părți”, a spus fostul tenismen într-un interviu pentru GSP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: