Redactia.ro
Home » Sport » Ion Țiriac a învins! Federația de tenis va primi bani de la MTS

Ion Țiriac a învins! Federația de tenis va primi bani de la MTS

Ion Țiriac domatie, avere Țiriac

Ion Țiriac a învins sistemul. Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Ministerul Tineretului şi Sportului să finanțeze din nou tenisul românesc.

Reprezentanții Federației Române de Tenis, declarau că MTS a refuzat să mai dea banii între anii 2017 – 2020, în baza unor motive lipsite de temei legal. Astfel s-a adus un prejudiciu uriaș pentru că foarte multe proiecte nu s-au mai putut derula. Ministrul Ionuţ Stroe a declarat în urmă cu câteva luni, că banii vor fi virați după ce problemele legale vor fi soluționate în instanță. Încă din luna august, FRT anunța că va merge la tribunal pentru a soluționa cauza.

„Faţă de poziţia de ilegalitate continuă în care s-a aflat Ministerului Tineretului şi Sportului (care refuză cu obstinaţie deblocarea sumelor cuvenite legal), Federaţia Română de Tenis este îndreptăţită acum la restituirea imediată a finanţării refuzate nelegal, actualizată cu rata inflaţiei până la data plăţii efective. În plus, Federaţia Română de Tenis urmează să apeleze la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanţării tenisului românesc în aceşti ani”, se arăta în comunicatul FRT.

De unde a pornit tot scandalul

Scandalul a pornit după alegerile pentru funcția de președinte al federației. Reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea a contestat alegerea lui Ion Ţiriac în funcția de președinte. Același Marius Vecerdea atacase și legitimitatea fostului preşedinte George Cosac. Conducerea Federaţiei Române de Tenis a fost însă recunoscută în instanţă după ce a câştigat la Curtea de Apel.

Decizia Curții de Apel

„Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtei. Dispune anularea în parte a Raportului privind îndeplinirea condiţiilor de finanţare ale federaţiilor sportive naţionale şi a Anexei acestuia, publicate pe site-ul Ministerul Tineretului şi Sportului la data de 09.02.2018, cu privire la neeligibilitatea Federaţiei Române de Tenis de a beneficia de finanţare pentru anul 2018. Dispune obligarea pârâtei Ministerul Tineretului şi Sportului publice la emiterea unui nou raport privind îndeplinirea condiţiilor de finanţare ale federaţiilor sportive naţionale, ţinând cont de considerentele hotărârii pronunţate în prezenta cauză. Respinge, în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 20.10.2020 în şedinţă publică”, se arată în decizia civilă nr. 381/20.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: