Redactia.ro
Home » Știri » Ion Țiriac este și mai bogat. Ce avere are acum fostul sportiv. Ce români se mai află în clasament

Ion Țiriac este și mai bogat. Ce avere are acum fostul sportiv. Ce români se mai află în clasament

avere ion tiriac

Conform clasamentului Forbes, șase români se numără printre cei mai înstăriți oameni de pe planetă, iar singurii miliardari români cărora le-a crescut averea sunt Ion Țiriac și frații Dedeman, Dragoș Pavăl și Adrian Pavăl. Iată cum arată clasamentul!

Ion Țiriac și-a rotunjit averea anul acesta! A devenit și mai bogat

Ion Țiriac este cel mai înstărit român, cu o avere de 2 miliarde de dolari, care a crescut cu 400 de milioane de dolari față de anul precedent (când avea 1,6 miliarde de dolari). În urma acestei creșteri, Țiriac ocupă poziția 1.516 în clasamentul celor mai bogate persoane din lume. Poziția a doua în clasamentul românilor din Forbes este ocupată de Dragoș Pavăl, fondatorul Dedeman, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari. În topul general, acesta se situează pe locul 1725.

Daniel Dineș, fondatorul UIPath, ocupă poziția 1804 în clasamentul Forbes, iar averea sa a scăzut cu 1,3 miliarde de dolari, ajungând la valoarea de 1,6 miliarde de dolari.

Ion Stoica și Matei Zaharia, fondatorii companiei de software DataBricks, se află pe poziția 2259 în topul Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. În 2022, averea lor a scăzut cu 1,6 miliarde de dolari.

Pe ultimul loc în clasamentul românilor din Forbes se află Adrian Pavăl (2405), cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. Acesta a intrat în topul anual al Forbes SUA anul trecut, cu o avere de 1 miliard de dolari.

Frații Dedeman se bucură de succes

Potrivit clasamentului Forbes din 2022, frații Dedeman (Dragoș și Adrian Dedeman) au o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari fiecare, astfel încât averea totală a fraților Dedeman se ridică la 3,2 miliarde de dolari. Frații Dedeman sunt cunoscuți pentru afacerea lor în domeniul construcțiilor și pentru lanțul de magazine cu același nume. Averea lor este, însă, una insignifiantă în comparație cu cea a celui mai bogat om din lume.

Potrivit clasamentului Forbes din aprilie 2023, Elon Musk este cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la aproximativ 244,6 miliarde de dolari. Elon Musk este un antreprenor și investitor american, cunoscut în special pentru companiile sale SpaceX, Tesla și Neuralink.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: