Redactia.ro
Home » Știri » Ion Țiriac, îmbrăcat sărăcăcios, cerșind pe stradă. Lumea s-a grăbit să doneze 

Ion Țiriac, îmbrăcat sărăcăcios, cerșind pe stradă. Lumea s-a grăbit să doneze 

Pe internet au ajuns foarte virale două fotografii în care Ion Țiriac este surprins îmbrăcat sărăcăcios, ținând o pancartă în mână, în timp ce stătea la cerșit. Totul are sens, iată întreaga poveste!

Ion Țiriac surprins la cerșit

Internauții au rămas șocați de postările făcute în mediul online in care Ion Țiriac este îmbrăcat sărăcăcios și cerșește pe stradă. Aceștia au înțeles care a fost de fapt mesajul real al miliardarului român. Codin Maticiuc a dat întreaga explicație!

 „Ajutați-mă să-l falimentez pe Țiriac!”

Codin Maticiuc este una din figurile etalon din România, atunci când vorbim de campanii și donații. Acesta a venit cu o nouă viziune și a reușit să-l convingă pe miliardarul român, Ion Țiriac prin intermediul fiului său să intre în jocul lui! Astfel s-au viralizat imagini care îl surprind pe Ion Tiriac la polul opus al realității și al stilului său de viață care au avut drept scop o atenționare a oamenilor față de nevoia de a-i ajuta pe cei nevoiași. 

 „Ajutați-mă să-l falimentez pe Țiriac!

   Poate n-o să reușim că e greu tare, dar putem să-l facem măcar mai puțin bogat decât este. Să vă explic:

Luna trecută m-a sunat Ion Alexandru Țiriac aka Ion Ion.

” – Auzi, cum  stai cu activitatea la #spitalepublicedinbaniprivati?

  – Păi cum știi, renovam o secție la Fundeni după ce am mai făcut una, instalam un lift la Piatra Neamț, facem…

  – Știu, știu, că urmăresc. Cum stai cu strângerea de fonduri?”

  Aici fac o pauză. Ce îi spui unuia din familia Țiriac când te întreabă cum stai cu banii? Îi spui ca „bine” poate nu mai donează și pierzi un donator mare, îi spui ca „prost” iar nu e bine că pari un incompetent. Cum o dai nu e bine cu miliardarii ăștia! Tot în pauza asta menționez (împotriva dorinței lor) că această familie și fundația lor au mai donat cauzei mele prin care renovez spitale și încă o data o sumă considerabilă fundației Metropolis atunci când m-au văzut organizând centre de refugiați ucraineni. Îmi cer scuze domnilor Țiriac, senior și junior, că încalc clauza de confidențialitate impusă de ei dar e relevant pentru ce urmează. Reiau:

  ” – Păi cum să stau, boss, așa și așa. Ne mișcăm!

     – Prin sms strângi ceva?

     – Cum să nu? Suntem organizația care strângem bani mai mult de la entități private decât de la companii.

     – Perfect atunci, facem așa: ce strângi din sms-uri de la oameni toată luna iunie, fundația Țiriac dublează suma și ți-o donează să renovezi o secție de pediatrie. Dacă merge bine, repetăm asta în decembrie și tot așa.”

  Nu mai știu ce am zis pentru ca am avut un blackout pe loc. Știu ce o să ziceți acum, ca nah, suntem români în România: „să dea dom’le barosanii ăștia banii să renoveze ei și sa ne lase pe noi în pace”.  Aici poate ar trebui să vă spun cât și ce fac ei pentru copii orfani, sponsorizări la sportivi sau poate comit următoarea indiscreție și va spun cât vor baga în baza sportivă pe care o vor dona statului. N-o să fac asta. O să vă spun că prefer o undiță în plus pentru fundație decât 100 de pești.

  În concluzie, ajutați-ma să-l fac pe domnul Țiriac puțin mai sărac decât este printr-un simplu sms cu textul „FACEM” la 8845. Pentru fiecare sms dat astăzi voi donați doi euro și familia Țiriac mai pune 2. Ține toată luna iunie treaba asta și dacă avem rezultate fundația Țiriac își reînnoiește curând oferta. Ajutați-mă să renovez secții pediatrice pe banii lui Țiriac. Pe el nu-l deranjează!

P, S. Dacă sunteți deja „abonați” e ok. Banii voștri sunt ca și dublati. Poate doar un share să mai dați sa vadă și alții!”, a relatat Codin Maticiuc pe pagina lui de Facebook. 

Lumea s-a grăbit să doneze 

Astăzi, Codin Maticiuc a venit cu o nouă postare pe pagina lui personală de Facebook unde anunță că este foarte fericit că lumea a înțeles mesajul și că s-au mobilizat foarte mulți oameni față de donațiile către Fundația Metropolis. Acesta îi este recunoscător lui Ion Tiriac și apreciază foarte mult faptul că miliardarul va dubla suma strânsă pe tot parcursul campaniei. Totodată a avut mare grijă ca poza să nu ajungă virală fără explicație și mesaj real. 

„Un domn foarte mișto 

   Știți de campania de ieri, pe scurt Ion Țiriac și a sa fundație a decis să dubleze toată suma pe care Fundatia Metropolis o strânge prin sms luna iunie.

   De ce a decis el asta? Pentru că e genul care te ajută dacă te ajuți, dacă muncești, dacă tragi. Pentru că toată caritatea pe care a făcut-o el a fost cu banii lui și maxim câțiva prieteni care i s-au alăturat și apreciază o organizație care face fund raising.

   A cui a fost idea? A fiului său cel mare Ion Alexandru Țiriac aka Ion Ion. Cu el am mai făcut lucruri, mai donase și personal și prin fundația lor dar acum a venit cu acest mecanism care îi și expunea public. Până acum discreția fusese condiția lor, nici astăzi nu vad pot spune CÂT au mai donat doar ca au mai făcut-o.

„ Cine a luat ideea și făcut din ea o nesimțire? Eu, bineînțeles. Am luat mecanismul propus de Ion și i-am propus campania „falimentati-l pe Țiriac”. A fost de-acord pe loc. Apoi pentru că îi luasem deja acest deget i-am trimis poza cu tatăl lui îmbrăcat ca un homeless, ca să îi iau toată mâna pana la cot. A zis că își întreabă tatăl. Domnul Ion Țiriac a răspuns și el fără ezitare: „no problem”, fix așa a zis, am mesajul forwardat de Ion Ion, mă gândesc să îi dau print și să mi-l atârn prin casă.

   Buuuuun, acum fetele mele de la marketing au zis să-l punem pe bietul om (bietul miliardar, în fine) și pe toate panourile pe care le avem noi în oraș. Am spus nu. Am spus ca nu vreau sa văd nicăieri aceasta poză fără explicația clară aferentă a gestului nobil pe care el îl face. Iar pe un panou în trafic rămâi cu poza, nu înțelegi despre ce era campania etc.

   De fapt asta a fost frica noastră, „oare oamenii vor înțelege această campanie?”. Ei bine, voi ați înțeles-o mai bine decât ma așteptam. Am priceput asta citind toate comentariile lăsate ieri dar și mesajele private. Cel mai frumos mesaj a venit de la un domn:

„Mulțumim Codin că ne oferi posibilitatea să investim alături de Țiriac. Câți au ocazia asta…”

Acest domn a înțeles perfect tot ce mi-am dorit eu. Da, investim alături de Țiriac în țara noastră. Cât punem noi la un loc pune și el. Wow. Just wow.

Așa că hai cu sms la 8845 cu textul FACEM ca mai avem 29 de zile și hai cu share și la postarea asta că aș vrea să ajungă la familia Țiriac fără sa le-o trimit eu. Să vadă că oamenii au înțeles. Mulțumesc!, a mai povestit Codin Maticiuc pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: