Redactia.ro
Home » Știri » Ion Ţiriac primeşte o pensie uriaşă de la statul român. Cum a ajuns la suma de 700.000 euro

Ion Ţiriac primeşte o pensie uriaşă de la statul român. Cum a ajuns la suma de 700.000 euro

Suma colosală pe care a donat-o Ion Ţiriac Turciei pentru reconstrucţia unui sat distrus de cutremur

Ban la ban trage. E o vorbă străveche ce i se aplică şi lui Ion Ţiriac. Pe lângă succesul uriaş din afaceri, fostul jucător de tenis este remunerat foarte bine şi de statul român.

El primeşte o pensie lunară de 12.000 lei.

Cum a ajuns la 700.000 euro?

Miliardarul a luat decizia ca, din 1999, să depună lunar cei 12.000 de lei într-un cont, din care nu ar fi făcut nicio tranzacţie până în prezent.

Dacă e să facem un calcul, fără să punem la socoteală şi anumite dobânzi, s-au strâns până în acest moment aproape 700.000 de euro, sumă de care miliardarul român nu s-ar fi atins.

De ce primeşte o pensie aşa mare?

Ion Ţiriac primeşte o pensie de 12.000 lei de la statul român se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

„Fundaţia Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportive, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure etc).

Din 1990, sute de milioane şi, faptul că nu am făcut public, a fost alegerea noastră. Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25 % din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia.

Avem o echipă de peste 30 de oameni, care asta face de dimineaţa până seara. şi să vă spun ceva: este cea mai mare realizare a noastră„, a spus Ion Ion Ţiriac.

Ilie Năstase, pe de altă parte, a recunoscut că are o pensie de opt ori mai mică decât cea primită de prietenul său Ion Ţiriac.

„Nu am fost răsplătit, nu am primit nici măcar felicitări. Eu am fost răsplătit cu o pensie de militar de 1.435 de lei pe lună. Asta este răsplata pe care eu o primesc în fiecare lună.

Dar să ştiţi că nu mă aşteptam să mă răsplătească cu nimic… Dar dacă tot dau la alţii şi dau serios pensiile astea speciale… L-am auzit pe unul care spunea că am eu pensie specială. Dacă a mea este pensie specială, alea cu adevărat speciale cum dracu’ sunt? Cât or primi ăia?”, a spus Năstase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: