Redactia.ro
Home » Sport » Ionuț Lupescu nu se mai întoarce în România! Decizia e definitivă!

Ionuț Lupescu nu se mai întoarce în România! Decizia e definitivă!

Ionuț Lupescu nu se mai întoarce în România

Ionuț Lupescu nu se mai întoarce în România. „Kaiserul” a dezvăluit că plecarea sa din România este definitivă. Decizia a luat-o în urmă cu aproape un an, după ce a fost învins de Răzvan Burleanu la alegerile pentru șefia FRF.

Ionuț Lupescu nu vrea să mai audă de România. Fostul internațional a explicat la emisiunea Prietenii lui Ovidiu de ce nu își mai dorește să revină în țara sa natală. „De ce să vin? Să mă înjure și să mă trădeze?”. Chiar dacă a trecut un an, „Kaiserul” nu a uitat nici acum de alegerile pierdute în fața lui Răzvan Burleanu. Pentru a candida la șefia FRF, Lupescu a renunțat funcția de director tehnic la UEFA.

„Niciodată nu mă întorc! Gata! Am oferit o dată ajutorul, dar dacă nu s-a vrut, nu mai vin. De ce să vin? Să mă înjure și să mă trădeze? Burleanu? Nu știu și nu vreau să discut. Nu mă interesează. Sper să facă treabă, dar văd că nu apare nimic de nicăieri. Important este să ne calificăm la acest European”, a spus Ionuț Lupescu, în cadrul emisiunii Prietenii lui Ovidiu.

Lupescu a povestit și cum a ajutat România să primească organizarea Euro 2020.

„Fără falsă modestie, eu și Mircea Sandu am încercat să aducem acest Euro la București, atunci când a aparut ideea asta. Deci ar fi păcat să nu jucăm aici. Am avut o contribuție la câștigarea organizarii, normal. Era normal să ajutăm. Era normal să mă duc peste Michel Platini să jucăm și la București, să-l bat la cap. Nu era păcat? De ce să călătorești când ai totul la București și poți să vezi un Euro? O să fie un eveniment deosebit”, a mai declarat Lupescu.

Ionuț Lupescu s-a întors în Elveția

Ionuț Lupescu a decis să se stabilească în Elveția, unde a început un nou proiect în cadrul UEFA. Fostul internaţional, în vârstă de 50 de ani, se ocupă de un proiect care are ca scop colaborarea cu alte confederaţii.

„Am semnat un alt contract și mă ocup de un proiect nou. E vorba despre o colaborare pe care UEFA o are cu alte confederații. Acestea au cerut sprijin din partea UEFA pe parte tehnică și mi s-a oferit mie acest proiect, iar eu am acceptat”, a povestit în urmă cu ceva vreme Lupescu pentru Gazetă.

Șase ani și jumătate a lucrat Ionuț Lupescu pentru UEFA înainte de a-și da demisia pentru a candida la președinția FRF.

Fostul internațional a jucat la două CM

Fostul internațional a debutat în Divizia A la vârsta de 17 ani. Primul său meci oficial a avut loc în 1986, într-o victorie a lui Dinamo cu 4-1, în fața echipei SC Bacău. După ce a jucat pentru echipa națională a României la Campionatul Mondial din 1990, a fost remarcat de cei de la Bayer Leverkusen. Cu aceștia a câștigat Cupa Germaniei în 1993 și a ajuns în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 1994-1995. În 1996 s-a transferat la rivala din Bundesliga, Borussia Mönchengladbach. În 1998 a revenit la Dinamo. După o escală în Turcia, la Bursaspor, la începutul sezonului 2000-2001, s-a reîntors la Dinamo cu care a încheiat sezonul respectiv. În octombrie 2001 a semnat un contract cu echipa saudită Al-Hilal, dar după cinci luni a revenit la Dinamo, unde și-a încheiat cariera.

Citește și: FC Barcelona – Real Madrid 0-0! De 17 ani nu a mai fost remiză albă!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: