Redactia.ro
Home » Homepage » ÎPS Teodosie îi desființează pe bărbații fără barbă: „Orice bărbat ar trebui să poarte barbă”

ÎPS Teodosie îi desființează pe bărbații fără barbă: „Orice bărbat ar trebui să poarte barbă”

Ce a zis ÎPS Teodosie despre bărbații fără barbă?!

Într-o declarație care a stârnit numeroase reacții în rândul publicului, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a lansat un atac neașteptat la adresa bărbaților care aleg să nu își lase barbă, descriindu-i ca fiind „ciuntiți”. Într-un discurs recent adresat credincioșilor, ÎPS Teodosie a subliniat importanța bărbii pentru bărbați, argumentând că aceasta este nu doar un simbol al bărbăției, dar și o podoabă naturală lăsată de Dumnezeu.

Potrivit arhiepiscopului, barba nu ar trebui doar să fie acceptată, ci îmbrățișată de toți bărbații, în special de către slujitorii Bisericii Ortodoxe, care ar trebui să urmeze exemplul lui Hristos și al apostolilor, purtând barbă ca semn de respect față de tradiție și divinitate. „Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe”, a afirmat ÎPS Teodosie, adăugând că „barba este un element natural, care ține de bărbăție”.

Ce a transmis ÎPS Teodosie

În plus, ÎPS Teodosie a menționat că există bărbați care, din motive biologice, nu pot crește barbă și care sunt triști din această cauză. El i-a descris pe aceștia drept excepții de la normă și a exprimat simpatie față de dorința lor de a avea barbă.

„Aşa este firesc. Barba este lăsată pentru bărbaţi. Sunt şi excepţii, oameni spâni cărora nu le creşte barba şi sunt trişti unii dintre ei care ar vrea să aibă. Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe.

Ei trebuie să aibă chipul lui Hristos, care a purtat barbă. Au purtat şi apostolii şi toţi părinţii Bisericii noastre. Barba este un element natural, care ţine de bărbăţie şi cu atât mai mult slujitorii trebuie să poarte această podoabă lăsată de Dumnezeu”, a declarat ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea.

ÎPS Teodosie are probleme cu lege

Aceste declarații vin într-un moment în care Arhiepiscopul Tomisului se confruntă cu probleme legale. ÎPS Teodosie este așteptat să apară în fața instanței, unde va fi judecat pentru acuzații de cumpărare de influență. În contextul acestui proces, el a solicitat sprijinul și rugăciunile credincioșilor, negând toate acuzațiile aduse și exprimându-și încrederea în ajutorul divin.

Reacțiile la declarațiile Înaltpreasfințitului au fost mixte, cu unii susținători apreciind apelul la tradiție și la valorile ortodoxe, în timp ce criticii au ridicat semne de întrebare cu privire la relevanța și aplicabilitatea acestor norme în societatea modernă. În orice caz, discursul ÎPS Teodosie reușește să pună în lumină discuții importante despre identitate, tradiție și modernitate în contextul vieții spirituale și sociale a României de azi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: