Redactia.ro
Home » Știri » Isabel a murit după ce a luat paracetamol pentru răceală, la recomandarea medicilor: ”Nu pot găsi nicio eroare”. De ce boală cruntă suferea, de fapt

Isabel a murit după ce a luat paracetamol pentru răceală, la recomandarea medicilor: ”Nu pot găsi nicio eroare”. De ce boală cruntă suferea, de fapt

Un eveniment tragic și plin de mister s-a produs în Marea Britanie. O adolescentă de 16 ani a pierit din cauza meningitei, dar circumstanțele legate de vizita sa la medic au șocat întreaga comunitate.

Isabel Connolly-Wellock, în vârstă de 16 ani, era o tânără cu un viitor promițător în față. Ea era cunoscută pentru natura ei liniștită și pentru rezultatele excepționale în școală, dar nimeni nu putea anticipa sfârșitul tragic care o aștepta.

Tânăra de 16 ani s-a adresat unui medic după ce a prezentat simptome de rău, cum ar fi dureri de cap. Cu toate acestea, după un consult medical, ea a fost trimisă acasă și sfătuită să se odihnească, diagnosticul medicului fiind că ar avea doar o răceală.

Medicul de familie i-a sfătuit pe părinți să trateze tânăra cu paracetamol, fără a solicita alte investigații.

Evenimentele s-au petrecut în luna martie a acestui an, când adolescenta a reclamat dureri de cap părinților ei, care au decis să o ducă la cabinetul medicului de familie din Waterfoot, un mic oraș din Marea Britanie.

Conform informațiilor din dailymail.uk, doar o zi după vizita la medicul de familie, Isabel a început să experimenteze dureri în gât și probleme la nivelul ochilor. Cu toate acestea, medicul de familie nu a considerat necesar să efectueze alte investigații, sugerând că simptomele erau tipice unei răceli obișnuite. Însă, după doar trei zile, adolescenta s-a prăbușit în sala de așteptare a spitalului Royal Blackburn.

Părinții au fost cuprinși de șoc, iar echipa medicală a decis să o transfere la secția de terapie intensivă, deoarece au observat că starea ei se înrăutățea rapid. Deși i s-au administrat diverse tratamente, inclusiv pentru infecții severe și pentru meningită, organele Isabellei au cedat treptat. Medicii au declarat decesul ei pe 31 martie 2023.

Un raport medical ulterior a dezvăluit informații alarmante. După deces, medicii au concluzionat că adolescenta în vârstă de 16 ani ar fi murit din cauza unei septicemii. Legiștii au fost uluiți de starea gravă în care se afla Isabel și de cât de rapid și-au pierdut funcționalitatea organele.

„Nu cred că am văzut vreodată pe cineva să se deterioreze atât de repede. Chiar dacă antibioticele ar fi fost începute la ora 16.05, imediat după ce Isabel a ajuns, în loc de 16.40, așa cum au fost, nu ar fi făcut nicio diferență.”, a spus un medic specialist pentru mirror.uk.

Cu totul neașteptat, raportul medico-legal nu a evidențiat niciun semn caracteristic meningitei. Tânăra nu avea erupții cutanate sau sensibilitate la lumină, iar creierul nu prezenta nicio umflătură specifică acestei infecții.

Medicii legiști nu au găsit nicio neconformitate în privința îngrijirii acordate adolescentei de 16 ani, astfel că decesul ei a fost considerat a fi rezultatul unor cauze naturale și nu a implicat vreo eroare medicală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini