Redactia.ro
Home » Știri » ISIS a decapitat 11 creștini de Crăciun. Anunțul terifiant făcut de membrii grupării teroriste

ISIS a decapitat 11 creștini de Crăciun. Anunțul terifiant făcut de membrii grupării teroriste

GALERIE FOTO (2) isis

Organizația teroristă Statul Islamic a publicat un videoclip în care susține că arată uciderea a 11 creștini din Nigeria. IS a declarat că decapitările sunt parte a unei campanii pentru a „răzbuna” uciderea liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, din luna octombrie.

Nu au fost date detalii despre victimele, care erau toate de sex masculin, dar IS susține că au fost „capturate în ultimele săptămâni” în statul Borno din nord-estul Nigeriei, notează BBC.

Videoclipul de 56 de secunde a fost produs de „agenția de știri” IS Amaq și a fost lansat pe 26 decembrie, iar analiștii spun că a fost sincronizat în mod clar să coincidă cu sărbătorile de Crăciun.

Cazul Colectiv. Patronii clubului decizie de ultimă oră. Rudele victimelor au rămas mască

Filmările au fost făcute într-o zonă în aer liber neidentificată. Unul dintre ostatici este împușcat mortal, în timp ce ceilalți 10 sunt împinși la pământ și decapitați.

Liderul și purtătorul de cuvânt al organizației Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi și Abul-Hasan Al-Muhajir, au fost uciși în Siria la sfârșitul lunii octombrie. Aproape două luni mai târziu, pe 22 decembrie, IS a anunțat o nouă campanie pentru a „răzbuna” moartea lor și, de atunci, a revendicat o serie de atacuri în diferite țări sub stindardul acelei campanii.

O facțiunea din gruparea islamică nigeriană Boko Haram luptă acum sub bannerul „Statul Islamic în Provincia Africa de Vest”. Această grupare a devenit cunoscută după ce a răpit numeroase fete din Nigeria și le-a ținut captive. Conform Amnesty International, cel mai mare masacru comis de această grupare este cel din masacrul de la Baga din 2015, când au căzut victimă peste 2.000 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: