Redactia.ro
Home » Știri » Israelul a atacat Iranul. Americanii sunt în alertă maximă

Israelul a atacat Iranul. Americanii sunt în alertă maximă

Israelul a atac Iranul. Foto: Twitter

Războiul din Orientul Mijlociu se adâncește odată cu recentele evenimente, după ce Israelul a lansat un atac asupra Iranului, ca răspuns la ofensiva Teheranului de la finalul săptămânii trecute, conform AFP.

Exploziile puternice din provincia Isfahan au adăugat o nouă notă de tensiune. Informațiile despre operațiunile militare ale Israelului împotriva Iranului au fost confirmate de oficialii americani, deși detaliile au fost puține. Aceștia au precizat că Israelul i-a avertizat pe cei din administrația Biden că va lansa un atac asupra Iranului în următoarele 24 până la 48 de ore.

Atac cu drone

Între timp, Iranul a relatat mai multe „explozii puternice” în provincia Isfahan, situată în centrul țării, fără a oferi detalii despre cauze. Televiziunea de stat iraniană a anunțat că trei explozii au avut loc în apropierea unei baze militare și că mai multe drone au fost doborâte în ultimele ore.

„Nu au fost provocate daune în atacul de peste noapte”, a declarat Siavosh Mihandoust, comandant superior al armatei iraniene, explicând că zgomotul auzit în Isfahan a fost generat de sistemele de apărare aeriană care au identificat un „obiect suspect”, conform The Times of Israel.

Presa de stat iraniană susține că atacurile asupra provinciei Isfahan nu au implicat rachete, ci „mai multe micro-dronuri”. „Nu au fost rapoarte despre atacuri cu rachete până în prezent. Explozia a fost auzită în Isfahan, în centrul Iranului. Cauza nu este încă clară.”

Pe lângă incidentele din Isfahan, au fost semnalate și explozii în Irak și Siria. Rapoartele indică faptul că mai multe micro-dronuri au fost interceptate deasupra Isfahanului, în centrul Iranului, potrivit jurnaliștilor iranieni.

În diverse provincii din Iran, autoritățile au activat sistemele de apărare antiaeriană vineri dimineață, în urma informațiilor despre cel puțin o explozie în centrul țării, conform agenției Irna.

În plus, zborurile comerciale către și dinspre mai multe aeroporturi din Iran, inclusiv din Teheran, au fost suspendate de autoritățile aeroportuare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: