Redactia.ro
Home » Știri » Italia: iată planul Guvernului care ar putea fi pus în aplicare începând cu data de 4 mai

Italia: iată planul Guvernului care ar putea fi pus în aplicare începând cu data de 4 mai

Guvernul italian lucrează intens în aceste zile pentru a finaliza planul care va permite trecerea la ”faza 2” e epidemiei de coronavirus. Începând cu data de 4 mai, urmează să fie reluate treptat principalele activități. Este necesar, însă, un plan bine stabilit pentru a evita un nou val al epidemiei, în special după eforturile imense care au fost depuse în timpul regimului de carantină. 

Premierul Giuseppe Conte speră ca, în cel mai scurt timp, planul să fie finalizat. Un posibil scenariu ar putea prevedea împărțirea Peninsulei în trei regiuni principale, nord, sud și centru. Acestea, la rândul lor, s-ar putea împărți în zone în funcție de gradul de risc pe care îl implică. Evident, gradul de risc depinde strict de numărul celor confirmați pozitiv. Momentan nu există idei clare în ceea ce privește deplasările de la o regiune la alta sau de la o comună la alta, dar cel mai probabil acestea vor fi permise numai în măsura în care respectivele regiuni sau comune nu au înregistrat un număr ridicat de cazuri de infectare cu COVID-19.

Începând cu data de 4 mai, lucrul de acasă va continua să aibă prioritate, atâta timp cât acest lucru este posibil. În caz contrar, companiile vor fi obligate să organizeze programul angajaților pe ture, în niciun caz birourile nu se vor putea aglomera. În ceea ce privește barurile și restaurantele, cu siguranță vor mai avea de așteptat înainte de a-și relua activitatea. Se ia în calcul posibilitatea ca acestea să redeschidă inițial numai pentru livrări la domiciliu și serviciul take away. În acest caz, clienții vor intra pe rând, așa cum se va proceda în cazul oricărui magazin, în funcție de dimensiuni.

În ceea ce privește plimbările în aer liber, chiar dacă acestea vor putea fi făcute și departe de casă, este posibil să nu fie permise în grup

În mijloacele de transport în comun, pasagerii vor putea ocupa doar locurile pe scaune, cu obligația de a păstra distanța. Cel mai probabil va fi încurajat transportul cu autoturismul propriu. În acest sens, s-ar putea redeschide zonele de trafic limitat (ZTL), de exemplu zonele din centrele orașelor unde autoturismele au acces doar cu permis special. O altă posibilitate ar fi accea de a crește numărul curselor pentru transportul public, precum și serviciile de car sharing și închirierea de biciclete. 

 

De asemenea, Guvernul a informat că pentru companiile din industria auto, imobiliară și a modei care intenționează să redeschidă înainte de începerea fazei a doua, acest lucru poate fi posibil începând cu data de 27 aprilie numai dacă în regiunile în care sunt situate există suficiente spitale pentru cei infectați cu coronavirus și locuri unde cei confirmați pozitiv pot sta în carantină. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: