Redactia.ro
Home » Știri » Italia: proteste si nemulțumiri. Proprietarii restaurantelor predau primăriei cheile localurilor

Italia: proteste si nemulțumiri. Proprietarii restaurantelor predau primăriei cheile localurilor

Mulți proprietari de restaurante, baruri și centre de înfrumusețare din Italia au sperat până în ultimul moment că, odată cu trecerea la faza 2 din data de 4 mai, își vor putea relua activitatea. Pe fondul dificultăților economice din ce în ce mai grave pe care le întâmpină, aceștia au decis să protesteze și să predea primăriei cheile localurilor închise de două luni.   

Potrivit ultimului decret emis de Guvern, pentru proprietarii de restaurante, baruri și centre de înfrumusețare, se prevede o reluare a activității începând cu data de 1 iunie, cu toate că mult s-a crezut că aceștia vor putea redeschide încă din luna mai. În semn de protest, aproximativ 2000 de patroni din Milano au luat decizia de a preda primăriei cheile localurilor pe care le dețin. Pentru a evita formarea unui grup prea mare de persoane, acest gest simbolic a fost făcut de către o delegație formată din trei proprietari care au protestat în centrul orașului, într-o zonă unde sunt situate numeroase magazine, restaurante și alte activități comerciale. 

Aceștia au explicat că au predat 2000 de chei aparținând restaurantelor, frizeriilor, centrelor de înfrumusețare și sălilor de cinema deoarece procentul pierderilor pe care le-au înregistrat este de aproximativ 70% și nu au nicio certitudine cu privire la data exactă când vor putea redeschide. 

Reprezentații Primăriei din Milano au declarat că nu le aparține decizia de a permite acestor proprietari să își reia activitatea.

Inițiativa din Milano a fost imitată ulterior în alte regiuni din Peninsulă. La Portofino, oraș situat în provincia Genova, a avut loc un episod identic, unde aproximativ 100 de proprietari de restaurante, baruri și pub-uri au solicitat Guvernului acordul de a-și relua activitatea. În urma protestului, au predat primarului cheile localurilor. Aceștia au declarat că sunt conștienți de faptul că decizia aparține Guvernului și nu primăriilor, însă, dacă nu redeschid în cel mai scurt timp, riscă falimentul. 

Gestul a fost repetat în numeroase alte orașe din Italia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini