Redactia.ro
Home » Stil de viață » Îți este mereu foame? Află de ce nu te saturi niciodată, de fapt

Îți este mereu foame? Află de ce nu te saturi niciodată, de fapt

Îți este mereu foame? Află de ce nu te saturi niciodată, de fapt

Foamea este o senzație obișnuită, dar dacă ne confruntăm prea des cu ea, este deja un semn că se întâmplă ceva. Dacă tot timpul te confrunți cu foamea, trebuie să iei măsuri în acest sens, pentru că poate fi vorba despre anumite probleme. Este normal să mâncăm, dar și să avem senzația de sațietate.

Motivele pentru care îți este mereu foame

Mulți observăm că ne este mereu foame, stare care nu ne lasă să stăm liniștiți și ne agită. Dacă observi că niciodată nu ești sătul, ar trebui să iei câteva măsuri și să fii atent la felul în care mănânci sau la ce mănânci. Există mai multe motive pentru care nu ai energie suficientă, dar trebuie să le cunoști.

Vezi și: Alimentele periculoase pentru oamenii care suferă de anxietate. Medicii le interzic complet

Organismul nostru nu poate funcționa cum trebuie fără proteine, fibre, carbohidrați și grăsimi. Toate acestea ne oferă energia de care avem nevoie, motiv pentru care nu vom funcționa la capacitate maximă dacă nu vom primi toți acești macronutrienți.

Un alt motiv pentru care nu avem deloc senzația de sațietate este dieta pe care o ținem. Dacă apelăm la un regim mult prea strict și alimentele pe care le consumăm nu ne hrănesc îndeajuns, ne vom confrunta din plin cu foamea. Faptul că organismul nostru nu este suficient hrănit ne poate tulbura somnul, activitatea zilnică.

De ce îți este mereu foame

Un alt motiv pentru care niciodată nu ne săturăm este faptul că mâncăm mult prea repede. Dacă te așezi la masă și te ridici 5 minute mai târziu, să fii sigur că peste o oră vei vrea să mănânci din nou. Ar fi nevoie de alocarea unui timp pentru a termina masa, să mai iei pauze, să nu te grăbești să termini. Bucură-te de acest moment de repaus!

De cele mai multe ori, când avem poftă să ronțăim ceva, corpul nostru este deshidratat. Când ne este foame, ar fi indicat să bem un pahar cu apă, în loc să luăm o gustare. Bea apă și așteaptă 20 de minute să vezi dacă te simți mai bine. Dacă senzația a rămas, îți este foame și trebuie să te hrănești, dar nu te grăbi să mănânci imediat ce simți că nu ți-e bine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: