Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentele periculoase pentru oamenii care suferă de anxietate. Medicii le interzic complet

Alimentele periculoase pentru oamenii care suferă de anxietate. Medicii le interzic complet

Anxietatea este o problemă de sănătate mentală tot mai întâlnită în ziua de azi, iar alimentația poate juca un rol important în gestionarea acestui simptom. Există anumite alimente care pot agrava anxietatea, motiv pentru care persoanele cu astfel de probleme de sănătate ar trebui să le știe și să le evite.

Alimentele care agravează anxietatea

Unul dintre alimentele care poate alimenta anxietatea este cafeina. Aceasta poate crește nivelul de anxietate și poate duce la simptome precum palpitații, tremur, transpirație excesivă sau neliniște.

Vezi și: Tratament naturist depresie – opțiunea alternativă pentru sănătatea ta mintală

Este cunoscut deja faptul că, în cazul celor mai multe persoane, cafeina provoacă tulburări de somn, ceea ce poate agrava anxietatea. Persoanele cu anxietate ar trebui să evite consumul de cafea și alte băuturi care conțin cafeină, dar mai ales ceaiul negru. Acesti oameni au, oricum, stări frecvente de agitație, iar această substanță doar complică lucrurile si mai tare.

Și zahărul este foarte periculos pentru persoanele anxioase. Consumul excesiv de dulciuri poate duce la creșterea nivelului de glucoză din sânge, ceea ce poate declanșa simptome precum iritabilitatea sau nervozitatea, deloc recomandate oamenilor cu probleme. De evitat sunt și alimentele procesate, cum ar fi chipsurile sau dulciurile, care conțin o mulțime de aditivi alimentari și conservanți.

Alimente de evitat

Carnea roșie și alte alimente bogate în grăsimi saturate pot fi, de asemenea, asociate cu anxietatea. Consumul excesiv de astfel de alimente poate duce la creșterea inflamației în corp, ceea ce poate agrava simptomele de anxietate. De asemenea, carnea roșie este și mai greu de digerat și poate duce la senzația de disconfort abdominal sau de greutate, ceea ce provoacă agitație și schimbarea stării de spirit.

Alcoolul este chiar interzis persoanelor cu dereglări comportamentale, depresii. Consumul excesiv de alcool poate duce la tulburări de somn și poate agrava simptomele de anxietate în timpul zilei, efectele acestea putând deveni mult mai grave spre noapte. De asemenea, alcoolul duce si la simptome precum iritabilitatea sau agitația.

Recomandate persoanelor cu anxietate sunt alimente bogate în proteine cum ar fi ouăle, fasolea sau carnea de pui, care pot ajuta la menținerea nivelului de glucoză din sânge și la reglarea stării de spirit. De asemenea, fructele și legumele bogate în vitamine și minerale pot ajuta la reducerea inflamației și la promovarea stării de bine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: