Redactia.ro
Home » Știri » Iulian Cristache, președintele FNAP îndeamnă elevii să nu le mai cumpere cadouri profesorilor: „Este inadmisibil”

Iulian Cristache, președintele FNAP îndeamnă elevii să nu le mai cumpere cadouri profesorilor: „Este inadmisibil”

GALERIE FOTO (4) Iulian Cristache, președintele FNAP îndeamnă elevii să nu le mai cumpere cadouri profesorilor

Iulian Cristache, președintele FNAP îndeamnă elevii să nu le mai cumpere cadouri profesorilor. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a tras un semnal de alarmă referitor la gestul elevilor de a le cumpăra profesorilor cadouri. Cristache este de părere că părinții acestora nu ar trebui să accepte să ofere o sumă mare de bani pentru a le cumpăra cadrelor didactice cadouri.

Iulian Cristache, președintele FNAP îndeamnă elevii să nu le mai cumpere cadouri profesorilor: „Este inadmisibil”

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a postat un mesaj pe Facebook în care îi îndemna pe elevi să nu mai ofere cadouri scumpe profesorilor. Acesta a tras un semnal de alarmă referitor la cadourile date cadrelor didactice. Cristache nu este de acord ca părinții să ofere fiecare suma de 100 de lei pentru a le cumpăra cadrelor didactice cadouri.

„În fiecare an, trag un semnal de alarmă referitor la cadourile date cadrelor didactice. Știu, în ultimii ani s-a mai redus fenomenul, dar… tot se practică acest sport. Mesajul nu este pentru a denigra, doar pentru atrage, a mia oară, un semnal de alarmă.Am tot spus că nu sunt Gică contra, că sunt de acord cu strângerea de bani pentru niște cadouri simbolice, flori, eșarfe, bomboane, stilouri, broșe etc, 100, 200, 300.

Nu e un capăt de țară dacă fiecare părinte dă 10 lei.Dar, oameni buni, să dai câte 100 de lei, este inadmisibil. Sunt școli, de exemplu, care nu-și permit să dea bani pentru paza elevilor, nu au bani suficienți din finanțarea per capita/bunuri și servicii. Dacă reprezentatul părinților cere 5/10 lei lunar, pt pază, vor fi o mulțime de părinți care ii vor sări în cap. Deci, pentru cadouri, fără număr, pentru siguranța copiilor, mai apoi. Unde vă e capul?„, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Cristache: „Sunt unii părinți care vor să-și cumpere liniștea’

Președintele FNAP a scris că unii părinți preferă să ofere sume mare de bani pentru cadourile profesorilor cu gândul că odraslele lor vor avea note mai mari. „Ok, sunt sigur că unele clase cumpără aceste cadouri pentru a-și arăta recunoștința, pentru efortul depus de cadrul didactic. Și, sunt 100% sigur că avem astfel de cadre, profesoare care-și dedica tot timpul din lume pentru a se ocupa de copiii noștri. Dar, sunt unii părinți care vor să-și cumpere liniștea, adică notele.Da, este un adevăr, știu că o să mă înjurați.

Acum, o să fiu ” certat” de către doamnele profesoare, o să-mi spuneți că nu știți de aceasta acțiune, că sunteți puse în fața faptului împlinit. Pe bune? E o glumă!
Am de an știți acest lucru, spuneti-le că nu aveți nevoie de cadouri consistente, ci doar de un cadou simbolic, dacă vor să-și arate recunoștința.
În ultimul timp, la astfel de sesizări, nu am mai dat nume și prenume, am vorbit la general, în schimb… am pus mâna pe telefon și am discutat cu conducerile unităților de învățământ. Acum o să vă spun că e vorba de o școală din Alexandria, părinții elevilor de la o clasă de-a V-a.
Bineînțeles, am vorbit și la ISJ, am rugat să transmită un mesaj pe grupul directorilor.”, a conchis Iulian Cristache.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: