Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Izvorul din România care vindecă boli grave. Pelerinii sunt fermecați de puterile tămăduitoare ale apei unice din Europa

Izvorul din România care vindecă boli grave. Pelerinii sunt fermecați de puterile tămăduitoare ale apei unice din Europa

Sursa foto: facebook.com/manastirea.izbuc

La mânăstirea Izbuc, prima mănăstirea ortodoxă din Ardeal puteți găsi un izvor unic în Europa. Locul   este luat cu asalt de pelerini atât din țară cât și din afara ei, pentru a lua apă de la izvorul cu puteri miraculoase, dar mai ales tămăduitoare. Creștinii se închină la  un fragment din lemnul Sfintei Cruci, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la icoana Mântuitorului pictată de părintele Arsenie Boca şi la moaştele Sfântului Nectarie, dar şi a mai multor sfinţi.

Mănăstirea Izbuc, vizitată de tot mai mulți pelerini

Mănăstirea Izbuc, o puteți găsi în judeţul Bihor, situată chiar la poalele munţilor Codru Moma, la aproximativ 100 de kilometri de Oradea, pe Drumul Naţional 76, spre Deva, într-un cadru de poveste și cu o atmosferă extrem de spirituală și religioasă.  Aici veți găsi suflete bune șI curate ce-și trăiesc viața în tihnă și credință, 20 de călugări şi călugăriţe.

Numele mânăstirii, Izbuc, vine de la un izvor care se află lângă mănăstire şi care izbucneşte la anumite intervale (izbuc intermitent). Aceasta a fost construită între anii 1928-1930 și este o mănăstire de călugări.

Mănăstirea Izbuc are în componența sa 2 biserici, 2 case, un grajd, iar în apropiere se află și o cabană a ocolului silvic din Hălmagiu. Pelerinii care doresc să stea peste noapte la mănăstire o pot face în mod gratuity, dar condiționați să participe la sfintele slujbe alături de călugări.

Izvorul din România care vindecă boli grave

Izvorul de la mânăstire este cunoscut ca fiind cel ce vindecă miraculor:

„Veneau aici bolnavi din toate judeţele din jurul Bihorului, din Cluj, Satu-Mare, Arad, Hunedoara şi mulţi dintre ei s-au întors după aceea spunând că s-au facut bine şi s-au tămăduit. Am văzut oameni schilozi aduşi cu targa sau căruţa, copii purtaţi de părinţi în spate ori alţii abia umblând sprijiniţi în baston. Oamenii veneau 15 km pe jos, de la gara din Vaşcău. Doamne, multe minuni s-or făcut la acest izvor. Şi n-a secat decât o singură dată, atunci s-a oprit de tot. Era pe vremea ungurilor, cand eram sub ocupaţie austro-ungară. Atunci n-a mai curs şapte ani. S-au aciuat pe lângă el nişte călugări catolici şi-au pus taxa la intrare”, spune Ilie Novac, din satul Călugări.

Ce spune legenda locală

Legenda spune că „un copil orb ce se afla într-o zi prin preajma izvorului a auzit susur de apă, iar după ce s-a spălat pe faţă a început să vadă. Datorită acestui izvor, călugării s-au strâns şi au vieţuit în acest loc. Documentele mărturisesc că încă din secolul 11-12 au existat călugări care au vieţuit în acest loc. Totodată, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, o copie a icoanei de la muntele Athos, atrage mii de pelerini. Icoana făcătoare şi-a găsit locul la Izbuc de când mănăstirea s-a reactivat în anul 1928”, potrivit „adevarul.ro”

„Ea este aducătoare de multă pace şi foarte mulţi credincioşi se roagă înaintea ei. Cei care nu au copii, Maica Domnului le dăruieşte copii”, a mărturisit pentru aceeași sursă, Arhimadrit Mihail Tărău-stareţul mănăstirii Izbuc.

Hramul Mănăstirii este Sfânta Marie Mare, în ziua de 15 august când atrage un număr foarte mare de vizitatori, localnici, dar și turişti.

Din cele mai vechi timpuri, credincioşii ce apațin de orice religie fac pe data de 15 august pelerinaj la Mănăstirea Izbuc, deoarece sunt atraşi de„ miracolul Izvorului Tămăduirii, ale cărui ape nu curg continuu, ci izbucnesc periodic din pământ astfel că după o perioadă de 15 – 20 minute în care este sec, cu un gâlgâit puternic începe să iasă apa care umple un mic bazin de piatră, din care se scurge făcând o cascadă de câţiva zeci de centimetrii înălţime.  După circa 2 minute apa încetează să curgă, pentru a reveni apoi după alte 15 – 20 minute. Este vorba de un mecanism tipic de golire prin sifonare a unui bazin carstic, al cărui ritm este impus de cantitatea de precipitaţii. Izbucul de la Călugări avea în trecut faima de a prezenta un ritm dublu, o erupţie de 2 minute urmată de o pauză de 15 – 20 minute, o nouă erupţie de 2 minute urmată de o a doua pauză de astă dată de 2 ore, care s-a pierdut acum, prin deschiderea unei fisuri carstice care scurtcircuitează sifonul intermediar. Dar chiar şi aşa el constituie un interesant şi rar fenomen carstic, fapt pentru care a fost daclarat monument al naturii pus sub ocrotire. Oamenii n-au găsit nici până azi o explicaţie ştiinţifică a fenomenului de la Izbuc. Bătrânii călugări spun că apa izvorului a vindecat mulţi bolnavi declaraţi de medici incurabili”, conform aceleași surse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: