Redactia.ro
Home » Știri » Jackie Kennedy, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite și apoi soţie de miliardar, adora să poarte perle artificiale

Jackie Kennedy, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite și apoi soţie de miliardar, adora să poarte perle artificiale

Jackie Kennedy, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite și apoi soţie de miliardar, adora să poarte perle artificiale

Jackie Kennedy, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite și apoi soţie de miliardar, adora să poarte perle artificiale. Iată o parte din povestea ei, cu bune și cu rele, și cu ce sumă fabuloasă s-a vândut șiragul de perle sintetice, pe trei rânduri, pe care l-a purtat cel mai des.

Jackie Kennedy, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite și apoi soţie de miliardar, adora să poarte perle artificiale

Perlele au fost întotdeauna prima opțiune a Primelor Doamne. Foarte multe dintre ele au ales să le poarte în portretele afișate în Casa Albă. Jackie Kennedy, poate cea mai iubită soție de președinte american, nu s-a lăsat mai prejos nici ea.

„Risipitoare” și o foarte mare iubitoare de lux, fosta soție a lui John F. Kennedy, care a fost președintele Statelor Unite între 1961 și 1963, adora totuși perlele sintetice. La acea perioadă, acest accesoriu avea deja istorie, iar cu purtarea lor, Jackie Kennedy voia să simbolizeze respectul ei față de predecesori. Datorită ei și pentru următoarea Prima Doamnă, Barbara Bush, tot perlele artificiale au devenit un accesoriu îndrăgit.

Prima Doamnă a Americii purta din când în când diamante, dar bijuteriile ei preferate erau perlele pe trei rânduri. Cel mai purtat accesoriu al ei, care apare în majoritatea fotografiilor cu ea, șiragul de perle pe trei rânduri, era din perle făcute din sticlă sidefate, realizate în Cehia, pe care le-a cumpărat cu aproximativ 35 de dolari.

Ulterior, după moartea lui Jackie Kennedy, șiragul de perle pe care acesta l-a purtat cel mai des s-a vândut cu 211.500 de dolari la o licitație.

Se spune că lumea fost șocată când s-a aflat că Jackie Kennedy purta perle sintetice. Dintre numeroasele seturi de perle pe care le deținea, niciunul nu era prețios. Perlele ei, de fabricație europeană, au rezistat aproape un secol și au provenit de la mama ei, Janet, care le-a cumpărat la începutul anilor 1900, conform presei internaționale.

Jackie Kennedy ar fi putut să își cumpere orice, oricând, de oriunde. Ulterior, în 1968, devenită văduvă după asasinarea lui Kennedy , ea i-a devenit soție lui magnatului Aristotel Onassis, un afacerist care și-a crescut și mai mult averea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La un moment dat, acesta îi oferea soției lui, pe lună, doar pentru cumpărăturile personale, câte 30.000 de dolari.

Spre deosebire de perlele naturale, cele articiale (sau sintetice) sunt extrem de accesibile ca preț. Perlele artificiale se deosebesc de cele naturale prin aspect și mod de fabricație, evident, ele nu au imperfecțiuni, așa cum au perlele naturale, sunt toate perfect sferice și au, de obicei, același strat uniform de luciu. Perlele artificiale pot fi confecționate din sticlă sau din plastic, așa cum a avut și Jackie Kennedy, și sunt ori prea grele, ori prea ușoare.

Jackie Kennedy, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite și apoi soţie de miliardar, adora să poarte perle artificiale
Foto: Getty Images
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: