Redactia.ro
Home » Monden » Jean de la Craiova s-a trezit cu contul bancar gol. Cum s-a întâmplat asta

Jean de la Craiova s-a trezit cu contul bancar gol. Cum s-a întâmplat asta

Mai multe vedete din România s-au trezit fără bani pe carduri. Una dintre aceste vedete este și Jean de la Craiova, care s-a trezit cu identitatea furată și cu banii lipsă din conturi.

Jean de la Craiova s-a trezit cu contul bancar gol

Mai multe vedete, printre care Jean de la Craiova, Gabriel Dorobanțu, Adrian Nartea și una dintre surorile de la „Bambi”, au fost victime ale unei noi metode de înșelăciune și au rămas fără bani pe carduri. Aceștia vor fi audiați în cursul zilei de joi la DIICOT, în acest dosar, potrivit unor declarații făcute de surse judiciare pentru cancan.ro.

Vedetele au fost victimele unei grupări de escroci care a pus la punct o metodă ingenioasă de înșelătorie. Acestora le-a fost clonat numărul de telefon, conturile bancare, dar și cele de socializare, de pe care cereau anumite favoruri de la cunoscuții lor. Escrocii au păgubit peste 50 de persoane, iar prejudiciul se ridică la mai mult de 100.000 de lei.

”Mi-au cerut să citesc practic acel ID number de pe cardul SIM. Ce aveam eu pe card, nu aveau ei în centrală. În sensul că seria number nu corespundea. Cineva a sunat în centrală și s-a dat drept persoana mea și a cerut validarea unui alt SIM blank, într-un alt telefon, în altă parte”, a explicat Adi Nartea, povestind că a rămas fără semnal la telefon. A sunat, de pe mobilul soției la compania de telefonie.

Jean de la Craiova s-a trezit cu contul bancar gol! Liviu Arsene, specialist în amenințări informatice a declarat că, odată ce au aflat numerele de telefon, infractorii și-au creat acces spre date confidențiale.

”În momentul în care reperează o altă cartelă cu altă cartelă se pierde semnal, cartela veche pierde semnal. Fereastra de oportunitate e cât îi ia victimei să ajungă la un operator să schimbe cartela”, a explicat Liviu Arsene.

Patru dintre cei 14 suspecți au fost reținuți

Anchetatorii au identificat 14 suspecți, dintre care patru au fost reținuți. Infractorii au aflat datele personale ale vedetelor – nume, data de naștere, cod numeric personal – și au cerut companiilor la care păgubiții aveau abonamente de telefonie mobilă să le schimbe cartelele SIM.

Jean de la Craiova s-a trezit cu contul bancar gol! Liviu Arsene susține că, prin autentificarea în doi pași au reușit să schimbe parola la e-mail, aceștia primind un cod generat pe telefonul mobil.

”Ai o copie de pe buletin, sigur ai facturi, contracte, date personale în diferite forme. Având acces la mail cu toate datele personale, CNP, serie, număr, au sunat la call center și spuneau că «mi-am pierdut parola de la e-banking»”, a mai explicat Liviu Arsene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: