Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Jessica a dorit să cumpere o mașină de spălat de 250 de dolari, dar nu și-a permis, așa că a trebuit să ceară vânzătorului o reducere. Acesta a acceptat imediat, spre surprinderea ei, însă, când a ajuns acasă și a deschis mașina, a descoperit ceva și mai surprinzător în interior

Jessica a dorit să cumpere o mașină de spălat de 250 de dolari, dar nu și-a permis, așa că a trebuit să ceară vânzătorului o reducere. Acesta a acceptat imediat, spre surprinderea ei, însă, când a ajuns acasă și a deschis mașina, a descoperit ceva și mai surprinzător în interior

De ce trebuie să punem două linguri de piper în mașina de spălat rufe?!

Când Jessica și soțul ei, Edward, au primit-o pe lume pe fiica lor, Kathy, au înțeles rapid că viața de părinți nu va fi ușoară. Cei doi tineri părinți aveau dificultăți financiare, iar lipsa banilor devenise o constantă în viața lor.

Edward deținea o mică afacere de textile în Texas, dar aceasta nu mergea prea bine. Între timp, Jessica lucra ca bonă în weekenduri, în timp ce Edward avea grijă de Kathy. Odată cu venirea bebelușului, cheltuielile au crescut, dar veniturile rămâneau la fel sau, uneori, chiar scădeau.

Jessica își amintea cum, într-o seară, după ce s-a întors de la muncă, a privit pe fereastră și a văzut-o pe vecina ei, Sandra, cu copiii ei. Sandra era deja mama a trei copii, deși soțul ei era doar șofer de camion. Deși acesta era plătit pe bază de comenzi, veniturile lor erau departe de a fi impresionante. Sandra lucra de câțiva ani la o fermă pentru a-și ajuta soțul financiar, și acesta era singurul mod prin care reușeau să supraviețuiască.

Jessica și Edward, la fel ca vecinii lor, se descurcau cu greu cu banii. După nașterea lui Kathy, Edward a renunțat să mai meargă la baruri cu prietenii pentru a economisi bani, iar Jessica a renunțat la micile bucurii pe care reușea să le cumpere cu greu din economiile lor lunare.

Din fericire, într-o lună, situația financiară a început să se îmbunătățească. Afacerea lui Edward creștea încet, dar sigur, iar Jessica a reușit să economisească puțin. Însă, chiar când părea că vor avea o lună mai liniștită, o altă problemă a apărut: mașina de spălat s-a stricat.

După ce a analizat toate opțiunile, Jessica a realizat că nu avea rost să repare mașina. Costul manoperei și al înlocuirii motorului ar fi fost puțin mai mic decât prețul unei mașini noi, iar repararea echipamentului nu garanta că va rezista mult timp. La urma urmei, era deja a patra oară în acel an când mașina avea nevoie de reparații.

Fără altă opțiune, Jessica s-a așezat la calculator și a început să caute o mașină de spălat la un preț accesibil. După o oră de căutări, a găsit una potrivită, dar costa 250 de dolari, iar Jessica își putea permite doar 150 de dolari.

În cele din urmă, a decis să meargă personal la vânzător și să ceară o reducere chiar acolo, pe loc. Anunțul spunea: James Carter, 1216 East Madison Street, Brownsville, TX. Jessica și-a notat adresa și a plecat.

La sosire, un bărbat de vârsta Jessicăi i-a deschis ușa. Ochii lui emiteau o calmă resemnare, dar cearcănele de sub ochi dezvăluiau un stres și o oboseală interioară. „Cu ce te pot ajuta?” a întrebat el, cu o voce adâncă, dar plină de tristețe.

„Bună, sunteți James Carter? Eu sunt Jessica Turner. V-am scris în legătură cu mașina de spălat. O pot vedea?”

„Ah, da, Jessica. Sigur, intră,” i-a răspuns James, iar Jessica l-a urmat.

Casa era într-o dezordine completă, și Jessica a dedus din felul în care era totul aranjat că bărbatul plănuia să se mute, motiv pentru care pusese mașina de spălat în vânzare. Când a intrat în camera de lângă hol, a văzut mașina de spălat albă. Părea nouă, exact așa cum o văzuse online.

„Ei bine, sper că îți amintești că voiam să discutăm despre preț,” a spus Jessica, după ce a privit mașina din exterior. „Nu îmi permit să plătesc 250 de dolari. Înțeleg că mașina arată ca nouă, dar nu pot depăși un buget de 150 de dolari. Tocmai am avut un copil, și situația financiară nu este grozavă. Crezi că ai putea, te rog, să-mi faci o reducere?”

James a rămas tăcut pentru o clipă, reflectând, apoi a dat din cap aprobator. „Sigur. Nu mă deranjează. 150 de dolari mi se pare un preț bun,” a spus el, oarecum absent, apoi s-a întors pentru a ridica mașina.

Ochii Jessicăi s-au mărit de surpriză. „Serios? Mulțumesc! Îți mulțumesc foarte mult!”

James i-a zâmbit ușor Jessicăi, iar femeia a simțit că gândurile lui erau departe de acel moment, dar nu și-a bătut prea mult capul cu asta, deoarece era ocupată să se bucure de norocul ei.

După cinci minute, cei doi au dus mașina de spălat uriașă până la mașina Jessicăi, fără mănuși, curele sau echipamente speciale pentru încărcare, trăgând din greu și transpirând. Jessica deja îi plătise banii lui James și aștepta cu nerăbdare să ducă mașina acasă.

Când se pregătea să plece, l-a întrebat pe James dacă ar putea să se mai întâlnească în viitor, dar răspunsul lui a fost ferm: „Pleacă definitiv de aici, și nu mă voi întoarce, așa că nu cred că ne vom mai întâlni. Oricum, sper ca mașina să îți fie de folos,” a spus el cu un zâmbet rapid, dar sincer. Jessica a zâmbit la rândul ei la răspunsul neobișnuit și i-a mulțumit încă o dată înainte de a pleca.

Când a ajuns acasă, primul lucru pe care l-a făcut a fost să verifice funcționalitatea mașinii. Cu toate acestea, când a deschis uscătorul pentru a verifica filtrul de scame, a rămas șocată să găsească 150 de dolari în interior.

Într-un colț se afla și o bucată de hârtie împăturită, pe care era scris un mesaj. „Este un cadou pentru bebelușul tău nou-născut,” scria mesajul. „Nu am considerat că este corect să cer bani de la cineva care deja se confruntă cu dificultăți financiare. Așa că am decis să ți-i returnez. Cineva foarte drag mie mi-a spus odată că, dacă am resurse, ar trebui să îi ajut pe cei mai puțin norocoși.”

Jessica era șocată. Când pusese el banii acolo?

Deodată, și-a amintit. Îi ceruse lui James să o ajute să mute mașina în curte, în timp ce ea s-a dus la portbagajul mașinii să ia niște frânghii pentru a împacheta mașina în siguranță. Probabil că atunci a pus banii în uscător.

Jessica a vrut să-i mulțumească pentru ajutorul lui, însă, pentru că el nu lăsase un număr de telefon pe site și întoarcerea la casă ar fi însemnat un drum de două ore de la casa ei, a decis să-l caute a doua zi.

Din păcate, a fost prea târziu. Când s-a întors la casa lui, James plecase deja, iar o pancartă cu „de vânzare” fusese pusă în curte. Jessica a părăsit casa tristă, dar îi mulțumi încă o dată în gând.

Un an mai târziu…

Jessica și Edward se pregăteau să se mute într-o casă mai mare. Kathy fusese acceptată la o școală bună, iar afacerea lui Edward mergea bine.

Jessica stătea pe balconul casei vechi și privea locul în care își petrecuse cei mai mulți ani. Locul îi aducea multe amintiri. Privirea i-a căzut pe casa Sandrei, vecina ei, și a auzit-o certându-se cu soțul ei în legătură cu achiziționarea unei mașini de spălat noi.

Jessica a observat funia plină de rufe ude de pe terasa Sandrei. „Ah, săraca femeie, trebuie să fi făcut toată spălătoria manual. Ar trebui să fac ceva să o ajut,” și-a spus ea.

Așa că, înainte de a pleca definitiv, a sunat la ușa Sandrei și i-a lăsat mașina de spălat la ușă, împreună cu un bilet care spunea: „Cu dragoste de la vecina ta, Jessica.”

Jessica a văzut cât de fericită era Sandra când a deschis ușa și a observat mașina de spălat pe verandă.

„Așa s-a simțit James când m-a ajutat pe mine. Ah, sincer, este o senzație minunată. Totuși, încă sunt curioasă cine l-a inspirat să ajute pe cei care au nevoie,” se gândi Jessica în timp ce mașina lor pleca către noua lor destinație.

Ce putem învăța din această poveste?

  1. Nu ezita niciodată să ajuți pe cineva aflat în nevoie dacă ai mijloacele să o faci. Modul în care Jessica a ajutat-o pe Sandra și James a ajutat-o pe Jessica sunt exemple frumoase de generozitate.
  2. Învață să urmezi exemplul bun al celor din jurul tău. Jessica a fost inspirată de exemplul lui James și a intervenit pentru a o ajuta pe Sandra.
adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect