Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden și Klaus Iohannis s-au întâlnit la Summit-ul de la Bruxelles. Ce au vorbit cei doi

Joe Biden și Klaus Iohannis s-au întâlnit la Summit-ul de la Bruxelles. Ce au vorbit cei doi

GALERIE FOTO (5) Joe Biden și Klaus Iohannis s-au întâlnit la Summit-ul de la Bruxelles

Joe Biden și Klaus Iohannis s-au întâlnit la Summit-ul de la Bruxelles. Joi, 24 martie cei mai mari oficiali s-au întâlnit la Summit-ul de la Bruxelles. Președintele României s-a numărat printre liderii NATO prezenți la eveniment. Joe Biden și Iohannis au discutat despre conflictul ruso-ucrainean.

Joe Biden și Klaus Iohannis s-au întâlnit la Summit-ul de la Bruxelles. Ce au vorbit cei doi

În urmă cu câteva ore, liderii UE și NATO, inclusiv președintele SUA, Joe Biden, s-au întâlnit la Summit-ul de la Bruxelles. Marii oficiali s-au întâlnit pentru a discuta despre războiul dintre Rusia și Ucraina, iar în câteva ore sunt așteptate decizii cruciale. În acest moment au loc discuții importante între liderii lumii. Joe Biden și Klaus Iohannis au purtat o discuție, cei doi fiind surprinși strângându-și mâna. Cei doi președinti au vorbit preț de câteva minunte, dar nimeni nu știe despre ce au discutat, cei doi fiind înconjurați doar de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Recent, Klaus Iohannis a făcut câteva declarații, mărturisind că NATO a aprobat grupul de luptă ce va fi poziționat în România, salutând decizia unui asemenea grup multinațional. ”Este al doilea summit NATO într-o lună de când Rusia a atacat complet neprovocat Ucraina. Ne întâlnim pentru a discuta situația din Ucraina, măsurile pe care vrem să le luăm. Dorim să dovedim că suntem uniți și în NATO, și în relația transatlantică. Vrem să discutăm cum putem să ajutăm în continuare Ucraina, e vorba de ajutor umanitar. Vrem să discutam și lucruri foarte importante: consolidarea flancului estic NATO. Ele vor face obiectul mai multor runde de discuții. Avem o veste foarte bună: conform declarației lui Jens Stoltenberg, deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România, e cel pe care l-am solicitat, am sperat să se realizeze repede și s-a realizat. Este acel grup de lucru pentru care Franța va fi națiune-cadru. Urmează discuții să vedem cine mai participă. Sunt foarte bucuros că s-a decis deja”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat miercuri în avanpremiera summit-ului NATO, că aliana nord-atlantică va inființa patru noi grupuri de luptă în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Grupurile de luptă ale NATO sunt compuse din circa 1.000 de militari și au rolul de a ajuta statele-gazdă să își pregătească defensiva. Franța a decis trimiterea a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianței Nord-Atlantice.

Iohannis: ”Românii pot sta liniștiți. Îngrijorările legate de Moldova nu au nicio justificare, sunt speculații”

Klaus Iohannis a declarat că România nu este in pericol, transmițându-le cetățenilor români să stea liniștiți.

”Românii pot sta liniștiți, România este în siguranță, este apărată de cea mai mare alianță, dar nici îngrijorările legate de Moldova nu au o justificare, nu există niciun fel de date, în afară de speculații în media, că Moldova ar fi ținta vreunui atac sau ar fi planificată o acțiune care privește Moldova.Niciun român nu trebuie să se teamă. Militarii noștri sunt bine pregătiți, România nu e în pericol”, a precizat Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: