Redactia.ro
Home » Știri » Jumătate dintre pacienții decedati de coronavirus, confirmați post-mortem sau în ziua morții

Jumătate dintre pacienții decedati de coronavirus, confirmați post-mortem sau în ziua morții

Coronavirus suceava

Medicul Dan Dumitrescu a confirmat că majoritatea cazurilor anunțate decedate în România din cauza coronavirusului au venit în ziua morții sau post mortem.

Cazuri decedate anunțate în ziua morții sau post-mortem

Conform medicului Dan Dumitrescu, 32 din decesele anunțate, 78 sunt din Suceava. Acesta susține că 48 de cazuri de deces din totalul de 82, au fost anunțate în ziua morții sau post mortem.

Dan Dumitrescu a postat o imagine pe Facebook în care a explicat cum au avut loc confirmările cazurilor decedate din cauza coronavirusului. Mai mult, medicul susține că decesul femeii în vârstă de 27 de ani, cea mai tânără victimă a coronavirusului din România, a beneficiat de tratament specific timp de 6 zile de la diagnosticare până la deces, femeia fiind pacientul cel mai rezistent dintre cei care au decedat.

Totodată, medicul se întreabă care este greșeală medicilor.

Update, ora 17:4548 decese din 78, au fost confirmate Covid + postmortem32 decese dintr-un total de 78, sunt in…

Publicată de Dumitrescu Dan pe Marţi, 31 martie 2020

De ce au întârziat testele medicilor?

După ancheta declanșată la spitalul Suceava, după ce sute de medici și pacienți au fost diagnosticați cu coronavirus, rezultă faptul că medicii nu au înaintat probele luate de la angajații spitalului către laboratoare specializate.

Procurorii a deschis un dosar în rem, unde sunt acuzații de zădărnicie a combaterii bolilor, în formă agravată, aptele sesizate fiind încadrate într-o formă agravată, abuz în serviciu și fals intelectual.

Anchetele au început la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce mai mulți pacienți care au murit din cauza coronavirusului, aceștia fiind decedați înainte de 23 martie cât și după această dată.

„La acest moment există indicii că aceste decese sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical, aceste persoane nerespectând măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, în perioada ianuarie-martie 2020”, potrivit comunicatului.

De asemenea, anchetatorii precizează că au în vedere clarificarea situației, iar prioritatea este ca medicii să-și îndeplinească sarcinile cuvenite.

Județul Suceava a intrat în carantină totală după ce peste 500 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în acest oraș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: