Redactia.ro
Home » TV » Jurnalista TV a postului public din Rusia a apărut cu pancartă anti război în direct. Zelenski i-a transmis un mesaj

Jurnalista TV a postului public din Rusia a apărut cu pancartă anti război în direct. Zelenski i-a transmis un mesaj

O jurnalistă TV a postului public din Rusia, Pervîi Kanal (Canal 1), a intrat în platoul de știri în direct, cu o pancartă pe care scria „Nu Războiului”, făcând referire la războiul din Ucraina. Și chiar dacă secvența nu a durat decât câteva secunde, aceasta a plătit scump dovada de curaj.

UPDATE: La o zi după ce a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, cu pancarta pe care scria „Nu Războiului” Marina Ovsianikova este de negăsit.

Marina Ovsianikova, jurnalista postului public din Rusia, de negăsit

Jurnalista Tv a fost reținută de poliție imediat după gest. Însă avocații grupurilor pentru drepturile omului au declarat pentru The Washington Post că nu o pot localiza pe producătoarea postului tv Pervîi Kanal, la mai bine de 12 ore după ce a fost reținută.

Jurnalista TV care a protestat în acest fel este Marina Ovsiannikova, editor la Canal 1. Potrivit agențiilor ruse de știri, jurnalista TV a fost reținută și acuzată de „discreditarea forțelor armate”.

Jurnalista TV a postului public din Rusia a apărut cu pancartă anti război în direct. Zelenski i-a transmis un mesaj

Iar mesajul de pe pancarta cu care a intrat în cadrul prezentatoarei de știri era unul anti-război.

„Nu credeți propaganda, vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”, scrie în engleză și rusă pe pancarta pe care a agitat-o în spatele prezentatoarei tv, potrivit BBC.

Și chiar înainte de actul său de curaj, jurnalista Tv a întregistrat un mesaj video, care a devenit viral pe rețelele sociale.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, Rusia fiind țara agresoare, iar aceasta agresiune este pe conștiința unui singur om. Acest om este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean iar mama mea este rusoaică, iar ei niciodată nu au fost dușmani. Această bijuterie de pe gâtul meu este un simbol al faptului că Rusia trebuie să oprească imediat acest război fratricid. Popoarele noastre frățești încă se vor putea împăca.

Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Canal 1 (postul public – n.r.) și m-am ocupat de propaganda Kremlinului și mie, acum, îmi este foarte rușine pentru acest lucru. Mi-e rușine pentru că am permis să se spună minciuni pe ecranul televizorului. Mi-e rușine pentru că am permis ca rușii sa fie zombificati. Am tăcut în 2014, când toate acestea abia începeau. Nu am ieșit la mitinguri când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi și am urmărit acest regim anti-uman fără a schița nimic și acum toată lumea ne-a întors spatele. Și încă 10 generații de acum încolo nu se vor putea spăla de rușinea acestui război fratricid”, a spus Marina Ovsiannikova în mesaj.

Zelenski, mesaj pentru jurnalista Marina Ovsiannikova

Momentul nu a trecut neobservat de ucraineni. Chiar preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit Marinei Ovsiannikova, care a întrerupt grupajul de știri cu pancarta ”Nu războiului”

Marina Ovsiannikova a ridicat o pancartă pe care scria ”Nu credeţi propaganda. Te mint aici”, informează The Guardian.

”Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război.

Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”, a spus Zelenski.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: