Redactia.ro
Home » Știri » Jurnaliștii, scutiți de plata impozitului pe venit

Jurnaliștii, scutiți de plata impozitului pe venit

Jurnaliștii, scutiți de plata impozitului pe venit

Scutiți de plata impozitului pe venit. Proiectul de lege care îi scutește pe ziariști și tehnicienii din presă de impozitul pe venit de 10% a fost votat, marți, în Comisia de buget a Camerei Deputaților și merge în plen pentru votul fina, potrivit Libertatea.ro.

Jurnaliștii, scutiți de plata impozitului pe venit

Propunerea legislativă a ajuns în vară, pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, cu raport de respingere, dar a fost întors din plen.

Conform proiectului, scutirea impozitului pe venit se aplică atât pentru contractele de muncă ale ziariștilor, cât și pentru contractele de drepturi de autor.

Proiectul de lege depus introduce la capitolul vizând impozitul pe venit, prin care sunt scutite de la plată, persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii asimilate salariilor prevăzute în art. 76 alin1-3.

De asemenea, proiectul introduce și o definiție a jurnalismului, precum, cercetarea, investigarea, interpretarea și comunicarea știrilor și informațiilor publice prin intermediul ziarelor, tv și a altor mijloace de informare de masă.

La finele anului trecut, deputatul PSD Valeriu Steriu, anunțase o propunere legslativă de modificare a Codului Fiscal care urma să includă scutirea de impozite a jurnaliștilor, după modelul excepțiilor introduse pentru industria IT.

La sfârșitul anului trecut, deputatul PSD Valeriu Steriu, anunțase o propunere legislativă de modificare a Codului Fiscal care urma să includă scutirea de impozite a jurnaliștilor.

Citeste si:Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze războiul total împotriva lui Klaus Iohannis

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini