Redactia.ro
Home » Știri » Jurnalistul american Grant Wahl a murit în timp ce transmitea Cupa Mondială 2022: „S-a prăbușit la masa presei”

Jurnalistul american Grant Wahl a murit în timp ce transmitea Cupa Mondială 2022: „S-a prăbușit la masa presei”

Jurnalistul american de fotbal Grant Wahl a murit după ce „s-a prăbușit” în timp ce transmitea un meci de la Cupa Mondială 2022, Argentina – Olanda din Qatar.

Jurnalistul american Grant Wahl a murit în timp ce transmitea Cupa Mondială 2022

Jurnalistul de fotbal Grant Wahl a murit vineri, în timp ce transmitea Cupa Mondială din Qatar, eveniment confirmat de U.S. Soccer. Wahl a relatat ani de zile despre ascensiunea fotbalului pentru Sports Illustrated, înainte de a trece la Substack.

Wahl a asistat vineri la meciul din sferturile de finală dintre Argentina și Olanda, la Lusail.

El s-a prăbușit pe scaunul său la începutul prelungirii. Mai mulți reporteri au cerut ajutor, iar paramedicii au sosit imediat, tratându-l pe Wahl timp de câteva minute la fața locului”, a declarat Steven Goff, reporter al Washington Post, care acoperea și el meciul, potrivit CNN.

U.S. Soccer: „Întreaga familie are inima frântă”

„Întreaga familie U.S. Soccer are inima frântă la aflarea veștii că l-am pierdut pe Grant Wahl”, a scris U.S. Soccer într-un comunicat.

„Fanii fotbalului și ai jurnalismului de cea mai înaltă calitate știau că putem conta întotdeauna pe Grant pentru a oferi povești pătrunzătoare și distractive despre jocul nostru și despre principalii săi protagoniști: echipe, jucători, antrenori și numeroasele personalități care fac ca fotbalul să fie diferit de orice alt sport”, au mai spus aceștia.

Wahl, în vârstă de 48 de ani, scrisese despre unele dintre problemele sale de sănătate în Qatar în zilele premergătoare decesului său. La începutul acestei săptămâni, el a scris:

„Corpul meu a cedat în cele din urmă în fața mea. Trei săptămâni de puțin somn, stres ridicat și multă muncă îți pot face asta”.

El a spus că o răceală s-a transformat în ceva mai grav în noaptea în care Statele Unite au jucat împotriva Olandei.

„Am simțit cum partea superioară a pieptului meu a căpătat un nou nivel de presiune și disconfort”, a scris el.

Într-un incident bine mediatizat la turneu, Wahl a fost reținut de agenții de securitate din Qatar pe un stadion când a ajuns la un meci purtând un tricou cu o minge de fotbal curcubeu. Homosexualitatea este ilegală în Qatar. Wahl, pe Substack-ul său, a scris că agenții de securitate au refuzat să îl lase să intre, l-au reținut timp de 25 de minute și i-au cerut să își scoată tricoul.
În declarația sa, U.S. Soccer a adăugat:

„Pasiunea lui Grant pentru fotbal și angajamentul de a ridica profilul acestuia în peisajul nostru sportiv au jucat un rol major în a ajuta la creșterea interesului și respectului pentru frumosul nostru joc. La fel de important, credința lui Grant în puterea jocului de a promova drepturile omului a fost și va rămâne o sursă de inspirație pentru toți.”

Wahl s-a alăturat echipei Sports Illustrated în 1996 și a lucrat la revistă până în 2020. Pe parcursul a mai bine de două decenii, a devenit unul dintre cei mai importanți scriitori de fotbal. Acesta a acoperit Cupa Mondială masculină și feminină, fotbalul european și creșterea acestui sport în Statele Unite.

 

Sursa foto: Getty Images

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: