Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden în cadrul summitului de la Bruxelles. Ce declarații a făcut președintele

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden în cadrul summitului de la Bruxelles. Ce declarații a făcut președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost astăzi prezent în cadruș summitului NATO desfășurat la Bruxelles. Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații în urma discuțiilor cu sefii statelor membre, ba chiar una dintre ele va conta foarte mult pentru țara noastră.

Președintele american, Joe Biden, va veni în România

Klaus Iohannis a declarat că a avut două discuții cu președintele american, Joe Biden și că l-a învitat pe acesta în România. Șeful statului a precizat că Joe Biden a fost încântat și de acord cu propunerea sa. Klaus Iohannis a mai precizat că alături de președintele Duda a mers la Joe Biden pentru a-l felicita pentru discurusul pe care l-a avut în cadrul summitului NATO.

Am avut două discuții scurte cu președintele Biden, nu una. Prima a fost chiar la început, unde împreună cu președintele Duda am ținut să-l salutăm pe președintele Biden, să ne exprimăm mulțumirea față de prezența domniei sale în summitul B9, a fost o prezență consistentă, a fost un discurs foarte solid, vă amintiți cu siguranță. Și evident am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un Parteneriat Strategic foarte solid și că avem întreaga atenție a partenerului strategic Statele Unite pentru flancul estic. Președintele Biden ne-a asigurat că se implică în mod deosebit și foarte mult pentru a sprijini România și Polonia, pentru a îmbunătăți această relație.În cea de-a doua, tot scurtă, discuție pe care am avut-o cu președintele Biden, spre finalul summitului, l-am invitat în România, i-am spus că îmi doresc să continuăm discuția foarte bună pe care am început-o – în 2015 am avut prima întâlnire, atunci era vicepreședintele Biden – și că îmi doresc foarte mult să întărim Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire și m-a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat acestui parteneriat.„, a menționat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit despre scutul de la Deveselu

Președintele României a vorbit despre declarația lui Vladimir Putin vizavi de o discuție cu Biden pe tema scutului de la Deveselu.

„Acest scut e de multe ori adus în discuție de Rusia. E binevenită discuția pentru a reitera că acest scut este pur defensiv. Are doar rol defensiv. Noi nu itenționăm să atacăm pe nimeni cu acest scut, însă suntem foarte hotărâți să apărăm națiunile noastre și de aceea am acceptat la vremea respectivă, instalarea unei componente ale acestui scut și în România. Noi discutăm toate aceste chestiuni în formatele din care suntem parte, pentru că așa este corect.„, a mai precizat Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: