Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a semnat legea! Se vor monta echipamente de supraveghere video peste tot

Klaus Iohannis a semnat legea! Se vor monta echipamente de supraveghere video peste tot

Klaus Iohannis a semnat legea!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca primăriile au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public. Cel care a inițiat această leger susține că este o măsură benefică pentru siguranța cetățenilor acestei țări.

Klaus Iohannis a semnat legea! Se vor monta echipamente de supraveghere video peste tot

Începând cu 24 august 2020 a intrat în vigoare legea adoptată de Parlamentul României care dă dreptul unităților administrativ-teritoriale de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii pe care este amplasat sistemul de iluminat public.

Astfel, Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea nr.191/2020 pentru completarea art.4 din Legea serviciului de iluminat public nr. 230/2006, fiind publicat în Monitorul Oficial.

Unitățile administrativ-teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public, cu obligația respectării prevederilor Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), cu modificările ulterioare, fără obligația de plată către proprietarul sistemului de iluminat public.”

Cine a inițiat proiectul?

Proiectul de lege a fost inițiat de către Partidul Social Democrat, Andrei Pop și adoptat de Camera Deputaților în 28 iulie.

Acesta a declarat în plen că aceasta este o modificare simplă, dar importantă pentru administrațiile locale, iar unitățile administrativ-teritoriale vor avea dreptul de a monta echipamente video de supraveghere fără alte costuri cître operatorul de iluminat public.

Potrivit Codului Administrativ statul român este organizat, sub aspect administrativ, în unități administrativ-teritoriale, precum în comune, orașe și județe.

De asemenea, orașele și comunele sunt considerate unități administrative-teritoriale de bază, iar primăriile vor putea implementa această nouă lege adoptată. Acestea vor avea dreptul de a implementa echipamente de supraveghere care vor diminua rata infracționalității, iar cetățenii vor fi în siguranță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: