Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu are președintele României, Klaus Iohannis? Carmen Iohannis e mult mai prost plătită

Ce salariu are președintele României, Klaus Iohannis? Carmen Iohannis e mult mai prost plătită

Klaus și Carmen Iohannis

Președintele Klaus Iohannis este cel mai important om din stat, iar salariul pe care îl încasează este pe măsura funcției. La începutul anului 2019 s-a majorat salariul minim pe economie și tot atunci s-a majorat și leafa lui Klaus Iohannis cu 10%. Odată cu această creștere, s-au mărit și salariile tuturor demnitarilor.

Ce atribuții are președintele României

Președintele României este șeful de stat și conform Constituției, are rolul de a reprezenta statul roman în relațiile internaționale, este garantul independenței naționale, se preocupă de respectarea Constituției și veghează la buna funcționare a autorităților publice. De asemenea, are funcția de mediator între puterile statului și societate. Nu în ultimul rând, șeful statului este comandantul forțelor armate și îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Cât încasează lunar Klaus Iohannis

Veniturile demnitarilor se calculează în funcție de coeficientul din legea salarizării, înmulțit cu salariul minim pe economie. În acest caz, președintele României are lunar 24.960 de lei, cu 2.160 mai mult decât în anul 2018. Soția președintelui, Carmen Iohannis lucrează ca profesoară la Colegiul „Gh. Lazăr” din Sibiu. Aceasta câștigă anual suma de 33.276 de lei, ceea ce înseamnă 2.773 de lei pe lună. La veniturile celor doi se adaugă și și bani proveniți din închirierea a două imobile. Pentru fiecare imobil, familia Iohannis încasează anual 35.829 de lei, adică aproape 3.000 de lei lunar.

Iată câteva detalii neștiute despre Carmen Iohannis

Cei doi s-au cunoscut pe băncile facultății și au pășit în fața altarului în urmă cu 30 de ani. Carmen Iohannis a cântat la pian și a făcut balet în tinerețe, iar în prezent are grijă de condiția sa fizică făcând sport cu ajutorul unui antrenor personal. Prima doamnă este pasionată de bucătăria franceză și face parte din corul Bisericii Iezuite din Sibiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: