Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a transmis un mesaj puternic! ”Ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”

Klaus Iohannis a transmis un mesaj puternic! ”Ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”

Klaus Iohannis a transmis un mesaj puternic! ”Ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”

Klaus Iohannis a transmis că pentru țările de pe flancul estic al NATO este important să aibă forțe bine pregătite pentru apărare, asta după ce a asistat, alături de omologul său polonez, Andrzej Duda, la exerciţiul militar multinaţional „Justice Sword 21”, la poligonul Smârdan.

Klaus Iohannis: Ne pregătim pentru apărare pe flancul estic

Exercițiul de la Smârdann face parte din mai amplul „Defender Europe 2021”, care implică cele mai mari manevre militare NATO din Europa realizate sub comandă americană. Exercițiul va verifica inclusiv capacitatea de apărare a armatei române în cadrul unui „scenariu fictiv”.

”Participăm la astfel de exerciții ca să încurajăm forțele noastre care lucrează împreună. Am asistat la acest exercițiu, ați observat cu siguranță că astăzi au fost forțe din România și forțe din Polonia. Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din brigada multinațională. Este extrem de important să aibă loc astfel de exerciții pentru a verifica și pentru a crește gradul de interoperabilitate, adică să lucreze bine împreună, să se cunoască reciproc, să învețe cum să se conecteze unii cu ceilalți și să fie capabili să execute împreună misiuni de luptă. Când vorbim despre misiuni de luptă trebuie să fiu foarte clar: Noi ne pregătim de misiuni de luptă de apărare. Este pentru noi, pe flancul estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite, pentru apărare.

Noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic. Ieri am condus împreună un summit al formatului București 9, am discutat în pregătirea summit-ului NATO care va avea loc peste o lună și împreună cu dl președinte am dorit astăzi să venim și să vedem cum se pregătesc în teren oamenii noștri. Sunt impresionat, exercițiul a funcționat foarte bine și îi felicit pe toți”, a spus Klaus Iohannis.

Conform MApN, exercițiul „Justice Sword 21” face parte din complexul de exerciții „Dacia 21 LIVEX”, desfăşurat la nivelul Armatei României, conectat la exerciţiile Defender Europe 2021 conduse de armata americană, şi are ca scop principal îmbunătăţirea capacităţii structurii de a planifica, conduce şi desfăşura acţiuni de luptă într-un mediu de luptă multinaţional.

Klaus Iohannis, declarații la summitul de la București

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după lucrările summit-ului B9 la care a participat, prin videoconferință, și președintele SUA, Joe Biden, că a pledat, inclusiv în discuția cu liderul de la Casa Albă, pentru creșterea prezenței militare a NATO în Româna și în sudul Flancului Estic.

”Situaţia îngrijorătoare de securitate din Marea Neagră – despre care am discutat pe larg – ne-a dovedit că trebuie să ne menţinem vigilenţa. Așadar, NATO trebuie să continue să își întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar și coerent, de la Marea Baltică la Marea Neagră. De aceea, am pledat – inclusiv în discuția cu Președintele Biden – pentru o creștere a prezenței militare aliate, inclusiv a SUA, în România și în sudul Flancului Estic. 

Mă bucur că Președintele Biden s-a referit în intervenția sa la importanța unei Alianțe mai puternice și relevante global și, mai presus de toate, la importanța specială a articolului V din Tratatul de la Washington, pe care Statele Unite ale Americii îl susțin extrem de puternic. De asemenea, împărtășesc ce a spus Președintele Biden legat de necesitatea întăririi cooperării transatlantice: Parteneriatul transatlantic acoperă Europa și se întinde nu doar peste Ocean, ci merge până la Marea Baltică și Marea Neagră, acesta fiind cheia de boltă a tot ceea ce am realizat în secolul XX și până acum”, a spus președintele Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: