Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Ziua Europei. Președintele României laudă efortul depus de statele UE în pandemie

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Ziua Europei. Președintele României laudă efortul depus de statele UE în pandemie

Klaus Iohannis

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Ziua Europei. Cu ocazia Zilei Europei, președintele României a transmis un mesaj emoționant. Iohannis a lăudat toate acțiunile săvârșite alături de celelalte state din Uniunea Europeană împotriva pandemiei de coronavirus.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Ziua Europei. Președintele României laudă efortul depus de statele UE în pandemie

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Ziua Europei. Pe 9 mai este sărbătorită Ziua Europei, iar cu această ocazie, Klaus Iohannis a postat un mesaj emoționant. În mesajul său, liderul statului a vorbit despre efortul imens pe care România împreună cu statele europene l-au făcut pentru a îmbunătăți lucrurile în pandemia de coronavirus.

Președintelel României a felicitat toate țările care au luptat împotriva coronavirusului. „Unitatea și solidaritatea sunt elementele fundamentale ale Declarației enunțate de către Robert Schuman în urmă cu mai bine de 70 de ani. Aceste două valori comune sunt la fel de relevante și astăzi pentru construcția europeană, pentru adaptarea, dezvoltarea și progresul Uniunii Europene. Testul pe care Uniunea Europeană îl trece în contextul pandemiei este unul fără precedent. Cu toate acestea, reacția europeană la această criză ne-a oferit exact măsura valorii adăugate incontestabile pe care o aduce pentru noi toți Uniunea. Unitatea, coeziunea și solidaritatea constituie, fără îndoială, forța și esența răspunsului nostru”, spune Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a scos în evidență faptul că iubirea țării noastre pentru Uniunea Europeană este foarte mare, referindu-se și la susținerea arătată de România față de situațiile tensionate din celelalte state membre. „Aceasta demonstrează fără echivoc atașamentul nostru profund pentru familia europeană, pentru valorile și modul de viață european, cu tot ceea ce reprezintă: respectul pentru democrație, statul de drept și libertățile fundamentale, perspectiva prosperității și a securității. Ca parte a profilului său pro-european, România continuă să susțină o Uniune a coeziunii, mai solidară și mai unită, în vremuri de criză, și nu numai România a gestionat mai eficient efectele pandemiei prin strânsa cooperare la nivelul Uniunii, astfel am stabilit culoare verzi pentru libera circulație a persoanelor și a mărfurilor, am achiziționat vaccinuri centralizat, am adoptat Planul de relansare economică”, a mai spus șeful statului.

Ziua Europei, sărbătorită în București

Astăzi este sărbătorită Ziua Europei în București, între orele 13.00 și 18.00, cu muzica a cinci fanfare europene, venite din Scoția, Italia, Ungaria și Franța, pentru a susține recitaluri în puncte cheie ale Capitalei, precu Parcul Unirii, Parcul Cismigiu, Parcul Herăstrău și Piața Universității. Astfel, bucureștenii au ocazia să ia parte la spectacolele pline de energie ale trupelor invitate, precum Fanfara Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” (România), The Hussards (Ungaria), The Pipe and Drums (Scoţia), The Napoleonic Historical Band (Franţa), Bersaglieri Military Band (Italia), acestea sărbătorind Ziua Europei împreună cu cei 130 de muzicieni, alăturându-se totodată și celorlalte capitale ale UE care găzduiesc astfel de manifestări. Accesul la evenimentele organizate de Ziua Europei este gratuit.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa, având două date pentru sărbătoarea acestei zile, 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pentru Uniunea Europeană. Pentru UE, această zi este asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe, Robert Schuman. Această sărbătoare este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: