Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, anunț important: „Majoritatea școlilor se vor redeschide pe 8 februarie”

Klaus Iohannis, anunț important: „Majoritatea școlilor se vor redeschide pe 8 februarie”

Klaus Iohannis, anunț important

Klaus Iohannis, anunț important. Președintele României a anunțat joi, 14 ianuarie, că majoritatea școlilor din România se vor redeschide din 8 februarie, odată cu începerea noului semestru. Referitor la redeschiderea universităților, Iohannis a declarat că această decizie va fi luată de fiecare universitate.

Klaus Iohannis, anunț important: „Majoritatea școlilor se vor redeschide pe 8 februarie”

Klaus Iohannis, anunț important. Președintele Klaus Iohannis a făcut un un anunț care îi va bucura pe elevii din România. Șeful statului a precizat că se vor redeschide majoritatea școlilor din 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea. Șeful statului a declarat că decizia redeschiderii școlilor va intra în vigoarre dacă pandemia de coronavirus evoluează la fel cum a fost în ultimele zile. Decizia finală va fi luată pe 2 februarie, când la Palatul Cotroceni este programată o ședință a președintelui cu prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat. „Din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni„, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Referitor la revenirea studenților la cursuri, decizia aparține fiecărei universități în parte, a mai spus Klaus Iohannis. „Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcţionează şi preuniversitarul„, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Elevii se vor întoarce la școală

De asemenea, șeful statului a menționat că în localitățile aflate în scenariul verde, toate școlile se vor redeschide fizic, iar copiii pot merge la școală. În cele aflate în scenariul galben, lucrurile stau diferit. Merg la școală și grădiniță, copiii de la grădiniță, cei din ciclul primar și cei din anii terminali, VIII-a și a XII-a. În scenariul roșu, vor putea merge, copiii de la grădiniță și cei din ciclul primar. În cazul în care rata de infectare va fi mai mare de 6 în localitate, aceasta va intra în carantină și copiii vor învăța de acasă.

Acestea sunt concluziile principale. Foarte pe scurt și despre universități – având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcționează și preuniversitarul„, a mai spus seful statului.

Elevii din România așteptau această veste de aproape de aproape 10 luni, mai exact, din luna martie 2020, atunci când în România a fost anunțat primul caz de coronavirus. De-a lungul timpului, autoritățile au declarat că școlile se vor redeschide, dar din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, acestea au decis ca elevii să facă cursuri online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: