Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, anunț important privind școlile. Decizia este valabilă de luni

Klaus Iohannis, anunț important privind școlile. Decizia este valabilă de luni

În urmă cu două săptămâni, Guvernul a decis ca școlile să intre în vacanță. Situația epidemiologică cu care se confruntă România în acest moment a impus impunerea unor noi măsuri și restricții, iar elevii s-au bucurat de câteva clipe de răgaz. În decursul zilei de astăzi, Klaus Iohannis a făcut un anunț important legat de ce urmează să se întâmple în învătământ în perioada ce urmează.

Elevii se întorc fizic la școală

Klaus Iohannis a anunțat că școlile vor reveni la activitatea normală, în format fizic. Astfel, elevii din toată țara se vor întoarce în băncile școlii începând de luni. Ca toate acestea să funcționeze în condiții sigure, șeful de stat a ținut să precizeze o condiție care trebuie îndeplinită de cadrele didactice. Mai exact, personalul școlilor va fi nevoit să se vaccineze, iar în funcție de procentajul celor imunizați vor fi reluate cursurile în respectivele instituții.

După impunerea noilor restricții, care au impus certificatul verde în tot mai multe situații, numărul persoanelor care au ales să se vaccineze a crescut simțitor. Totuși, acesta nu este suficient, iar săptămânile ce vor urma vor fi marcate de aceleași restricții ca până acum.

„La sfârşitul acestei săptămâni, vacanţa nu va fi prelungită şi, începând de luni, acolo unde condiţiile sanitare şi epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la şcoală. Acest lucru este valabil pentru grădiniţe, pentru şcoli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona cu prezenţă fizică, şi anume gradul de vaccinare al personalului şcolii. Experţii, specialiştii din cele două ministere, din INSP vor discuta şi mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Care sunt statisticile referitoare la personalul școlilor în ceea ce privește vaccinarea

Dacă la nivel național procentul celor care s-au vaccinat nu este încă unul mulțumitor, situația stă diferit în rândul personalului școlilor. Mai mult de jumătate dintre aceștia au ales să se imunizeze, ceea ce înseamnă că majoritatea elevilor vor putea să reia cursurile în format fizic începând de lunea viitoare.

„Conform discuţiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenţă fizică. Decizia finală se va anunţa mâine, la ora 10,00, la sediul Ministerului Educaţiei”, a declarat Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: