Redactia.ro
Home » Breaking News » Klaus Iohannis, apel către populație: Nu lăsați garda jos! Ce a spus despre starea de urgență

Klaus Iohannis, apel către populație: Nu lăsați garda jos! Ce a spus despre starea de urgență

GALERIE FOTO (2) iohannis

Declarații de presă ale președintelui Klaus Iohannis, despre coronavirus. Președintele României a vorbit despre situația coronavirusului din țara noastră, în contextul în care miercuri a fost ziua cu cel mai mare număr de infectări de la izbucnirea pandemiei în țara noastră, anume 555 de cazuri.

Klaus Iohannis, declarații despre măsurile ce se impun

Președintele a îndemnat, încă o dată să respectăm măsurile sugerate de autorități, adică să respectăm distanța socială, să ne spălăm pe mâini și să purtăm măștile de protecție.

De asemenea, el a făcut un apel către Parlament, pentru a fi discutat în regim de urgență proiectul legislativ care reglementează carantinarea și izolarea persoanelor infectate cu coronavirus. În acest moment, a subliniat președintele, autoritățile nu pot face prea multe din punct de vedere legal, dacă o persoană este depistată cu COVID-19 și vrea să plece din spital.

În același timp, președintele a atras atenția asupra știrilor și informațiilor false ce sunt vehiculate în spațiul public și i-a atenționat pe cetățeni că trebuie să fim uniți și să îți ia informațiile din surse oficiale.

Klaus Iohannis, despre situația coronavirusul în România

„Trebuie să fim atenți la ce ne spun unii și alții, pentru că în loc să fim alpturi unii de alții vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze această perioadă. Este momentul să lăsăm divergențele politice deoparte. Solicit Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgență legea privind izolarea și carantina”, a explicat Klaus Iohannis.

De altfel, președintele a spus că este nevoie de cooperare din partea românilor, pentru a putea trece cu bine peste pandemie.

„Răspunderea în acest moment este partajată între autorități și cetățeni. Ar fi păcat să dăm cu piciorul la măsurile luate până acum”, a spus președintele.

Mai mult decât atât, șeful statului a spus că cel mai probabil va mai dura până vom reveni la viața noastră dinainte de pandemie.
”Cred că va mai dura până când să ne întoarcem la viața noastră normală”, a spus Iohannis.

 Nu este momentul să disperăm, dar nici să lăsam garda jos. Haideți să facem un efort să continuăm, nu lăsați garda jos. Nu vorbim de politică de opțiuni personale, ci de o boală care din păcate a rămas în societate, a mai declarat președintele. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: