Redactia.ro
Home » Știri » Țara în care românii nu mai pot merge fără a sta în carantină. Este preferată de mulți

Țara în care românii nu mai pot merge fără a sta în carantină. Este preferată de mulți

Austria

Românii care merg în Austria trebuie să petreacă 14 zile în carantină, a transmis miercuri guvernul de la Viena. Motivul invocat de autoritățile austriece a fost numărul mare de cazuri din țara noastră, așa că riscul de călătorie și de infectare a altor persoane ar fi mai mare.

Țara în care românii nu mai pot merge fără a sta în carantină

Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Moldova și Bulgaria, în care cazurile de infectare cu coronavirus sunt în continuă creștere, respectiv se mențin la un nivel ridicat.

Astfel, potrivit decizie austriecilor, orice persoană care vine din oricare dintre cele trei țări este obligată să stea în autoizolare timp de două săptămâni, înainte de a-și începe orice călătorie sau activitate pe care o aveau de rezolvat în orașele acestui stat.

Într-o conferință de presă, cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, au anunțat că cei care prezintă un rezultat negativ al testului pentru coronavirus pot scăpa de măsura de carantină.

Demitarii au mai spus și că este de dorit ca austriecii să nu călătorească nici în Ungaria, nici în Slovenia, unde cazurile de infectare cu COVID-19 sunt în continuă creștere.

„Vă rog să nu călătoriți în aceste țări. Acesta este un apel urgent, pe de-o parte pentru că nu trebuie să ne riscăm sănătatea și pe de altă parte deoarece avem deja multe cazuri importate din aceste țări”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Un focar de infecție a izbucnit în Austria

Situația nu este roz nici în Austria, unde a izbucnit un focar de infecție cu coronavirus în provincia Austria de Sus. Acolo, 3.000 de oameni au fost puși în carantină după o serie de teste cu rezultat pozitiv.

„Din păcate, acest lucru este necesar deoarece am văzut că persoanele testate pozitiv în Austria de Sus nu au respectat recomandările de izolare și au pus mulți oameni în pericol”, a mai spus Kurz.

Astfel, românii care călătoresc în Austria trebuie să știe că își vor petrece două săptămâni în carantină, așa că mai bine reprogramați călătoria până când țara noastră va avea un risc mai scăzut de infectare, potrivit indicatorilor europeni.

Loading...