Redactia.ro
Home » Știri » Focar de infecție într-o grădiniță privată din Iași. Doi copii au fost testați pozitiv cu coronavirus

Focar de infecție într-o grădiniță privată din Iași. Doi copii au fost testați pozitiv cu coronavirus

Fetita transportata de urgenta la spital

O grădiniță privată din Iași a devenit noul focar de infecție după ce doi copii au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Potrivit specialiștilor, cei doi au simptome ușoare și au fost internați la spital, iar toți preșcolarii și angajații unității de învățământ au fost izolați la domiciliu.

Focar de infecție la o gradiniță privată din Iași

Conform Mediafax, doi copii de la o grădinițăr privată din Iași au fost diagnosticați cu noul coronavirus, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică a decis ca preșcolarii și angajații unității de învățământ să fie izolați la domiciliu.

Potrivit DSP, în data de 27 iunie un copil a fost diagnosticat cu noul virus, acesta având contact direct cu o persoană din familie confirmată cu coronavirus. Ulterior, copilul a fost testat și confirmat cu COVID-19.

Pe data de 27 iunie a fost confirmat cu noul coronavirus un copil înscris la o grădiniț particulată cu program prelungit din municipiul Iași. Acesta este un contact direct cu un caz confirmat din familie și având în vedere apariția unor ușoare simptome, a fost testat și confirmat ulterior cu COVID-19. A fost luată imediat măsura izolării la domiciliu a tuturor contacților direcți, copii, părinți și personal educativ, precizează DSP Iași.

Doi copii de la o grădiniță privată s-au infectat cu coronavirus

Unitatea de învățământ privată și-a început activitate pe data de 16 iunie, iar la apariția primului caz de coronavirus erau 26 de copii și șase angajați.

Ulterior, un alt copil înscris la aceeași grădiniță privată prezenta ușoare simptome, motiv pentru care a fost testat pentru coronavirus, iar miercuri seara, copilul a fost diagnosticat cu COVID-19.

Cei doi copii se află în acest moment internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Paraschiva Iași, iar starea micuților este bună.

Totodată, DSP a anunțat că în grădinița privată au fost efectuate operațiuni de igienizare și acestea vor fi efectuate și în perioada următoare.

Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr.28 din 11 iunie 2020, în cadrul căreia s-a decis reluarea activității în creșe, grădinițe și afterschooluri a fost prezentat un ghid pentru organizarea unităților de învățământ.

Așadar, suprafața unui copil trebuie să fie mai mare de 4 metri părtrați, jucăriile care nu pot fi dezinfectate trebuie aruncate, copiii care vor avea temperatura mai mare de 37,3 grade celsiu vor fi izolați într-o cameră specială, iar educatorii vor avea măști de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: